Originally Posted by bremen1980:
Sa iesim un pic din tarioara noastra periferica si sa ne uitam mai de sus la probleme .
Partea nasoala e ca nimeni in istorie n-a mai avut de-a face cu o asemenea situatie -redresarea dupa utopia care a fost comunismul . Sa visezi frumos , si comunismul s-a vrut un vis frumos , si sa te trezesti apoi din cosmar .
Gata , s-a dus si doar cativa care nu l-au cunoscut il mai regreta .
Cu toate ca e greu si in capiltalism , ai parte de un lucru esential - libertatea . Mai ciugulesti , mai dai din coate , ti-o mai iei in barba ( somaj , concedieri , patroni care nu-ti platesc la timp salariul sau nu-ti achita darile catre stat) , dar barem nu ti-e frica ca te da vecinul pe teava la Securitate/STASI/KGB . Ce vecin ??? Poate chiar nevasta sau copilul te turnau .
|
Cum nimeni in istorie nu a mai avut de-a face cu o asemenea situatie?Zici asta de parca numai noi am trecut de la comunism la capitalism .E drept ca noi am distrus cel mai repede si mai temeinic tot ce a fost bun pe vremea comunismului , dar nu suntem nici pe departe singurii.Cel mai bine au trecut prin tranzitie polonezii Te anunt ca 90 % dintre oamenii zdraveni la cap regreta comunismu , De unde ai scos faza cu libertatea nu stiu , cand serviciile stiu si la ce ore mictionezi , cad despre turnatori , acum sunt muuuuult mai multi decat pe vremea comunismului , plus ca cei de pe atunci nu te turnau fara motivBunicul meu era surd si asculta la radio vocea americii si europa libera ca se auzea in tot cartierul .Mai stateam si pe aceeasi scara cu primul secretar de partid al judetului si cu un secretar de partid la o mare intreprindere.Nu am vazut picior de securist la usa.