View Single Post
Old 30 Oct 2015, 23:49   #18
alali
Guru
 
alali
 
Join Date: May 2011
Posts: 871
Cand Levinson nu e acasa, joaca Williams ... cam tot.

Man of the Year (2006)



Poate parea ciudat ceea ce am propus ca titlu la acest review, dar cred ca surprinde exact esenta filmului. Un film placut ca si family movie, usor si amuzant. Insa sub nicio forma nu poate fi privit ca o productie serioasa cu o tema demna de reflectie.
Incepe bine cu acele elemente de stand-up comedy iar apoi pare ca eplodeaza intr-o dezbatere politica a 3 candidati la prezidentiale. Insa... se stinge abrupt mult prea devreme. Odata cu aflarea rezultatelor alegerilor, filmul capata iz de comedioara ieftina ce face uitat tot acel inceput extrem de interesant si promitator. Poveste neplauzibila cu 2-3 actori ce intruchipeaza servicii secrete, firme AF (n.r. Asociatie Familiala) care lucreaza pentru siguranta nationala sau agenti de tot felul dar cu cate un singur reprezentant. Efectiv, prin desfasurarea de personal din anumite scene, acestea aduc mai mult cu o problema familiala si nu cu o problema de siguranta nationala, serioasa asa cum ar fi trebuit sa fie un atentat la adresa statului de drept. Total decredibilizat din aceasta cauza.
Apoi vine Williams. El face exact ce stie. In acea prima parte, cam scurta ce-i drept, in care filmul promite, Williams este actorul potrivit in povestea ideala, dar cand toata isteria se termina si filmul capata accente sitecom, Williams acapareaza tot cu stilul lui expansiv, mai ales in monologuri. Si de aici la dezastru nu mai e nimic de facut. Impactul si importanta actiunii aluneca rapid in ridicol, iar comportamentul de clovn ia locul politicianului, fie el chiar si de conjunctura.
Cateva replici raman insa memorabile si cateva glume chiar sunt de retinut. In rest.... prea mult Williams.
Pacat ca s-a pierdut un film cu un potential urias. Iar asta e fara doar si poate vina regizorului. Da! Chiar vina marelui Barry Levinson! Pare total neimplicat in acest proiect, lucru de care iti dai seama mai ales daca privesti making of-ul filmului, un material unde, desi normal era sa fie condus de regizor, el apare doar la sfarsit sa ne spuna cum s-a simtit filmand la acest film. In rest ni se repeta iar si iar de catre protagonisti cat de mare este onoarea sa joci alaturi de Robin Williams. Cum improvizeaza el totul, cum are in cap viziunea finala a oricarei scene, cum intelege ce anume trebuie sa transmita in orice moment personajul pe care il interpreteaza. Dar asta nu e treaba regizorului? Intreb si eu.
Un 5,98 pentru ceva ce putea sa fie o adevarata lovitura. Mare pacat!

Last edited by alali : 28 May 2016 at 13:21.
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif