Originally Posted by Twinsen:
Acum am inteles, rvn. Pentru ca la ghiseu nu vin doar domni si doamne eleganti si fin parfumati, asta da dreptul stimabililor angajati bugetari sa isi pune un program de eliberat acte de o ora pe zi in fiecare vineri. Iar cand stimabilii angajati bugetari nu au chef, nu se tine nici ora aia.
|
s-o luam pe rand:
intr-adevar, din cate cunosc eu, la unele institutii publice, programul de lucru cu publicul, nu se desfasoara si vinerea. exemplu: itm, casa de sanatate, inmatriculari si permise auto, nu sunt sigura daca si la pasapoarte, dar tot ce este posibil. in nici un caz, nu se pot acuza functionarii de lene sau lipsa de chef de munca. un motiv justificat exista si daca esti curios, poti solicita un punct de vedere conducerii instituiei respective, printr-o simpla scrisoare, sau sesizare. posibil sa ti se raspunda.
oricum, ideea este ca, in nici un caz, functionarii nu lucreaza sau au liber, in ziua de vineri. exista destule sarcini de serviciu pe care pot primi si in afara orelor de lucru la ghiseu.
ai avut dreptate cand m-ai felicitat, spunandu-mi ca am fost norocoasa.da, am fost, in primul rand, fiindca, cladirea Primariei se invecineaza cu aceea in care lucrez eu. deci, nu am strabatut tot orasul pentru chestia asta, lucru, care, recunosc, m-ar fi scos si pe mine din pepeni. de regula, mi-e lene, nu sunt ducace. in al doilea rand, si aici am "batut", cand am incercat sa fac haz de enervarea ta, nu m-am dus la "punct ochit, punct lovit". inainte, m-am interesat printre colegii de la birou care au trecut prin aceeasi faza. asa am aflat ca miercurea, au program prelungit (dupa amiaza) si ca este foarte lejer, chiar nu este nevoie de bonul de ordine. asadar, m-am incumetat luni dimineata, sa fac prima incursiune pentru a lua "pulsul". ca sa economisesc timp, m-am gandit sa merg sa-mi iau formularul, sa ma duc ulterior, cu el gata completat si cu ocazia asta, sa achit si cei 12 lei, contravaloarea lui. cand am ajuns in fata casierului, iar am avut noroc. chior, as putea spune. tipul ma cunostea din vedere si asa, am aflat al doilea pont. cica, dupa ora 2, este excelent daca pot veni, fiindca coada se evapora. pensionatii, somerii, romii, amaratii "neparfumati", asalteaza ghiseele la primele ore ale diminetii. cred ca este un fenomen de masa, orice functionar care lucreaza intr-o institutie publica stie lucrul acesta.
despre termenul de eliberare al buletinului nou, ce pot sa spun? ai ghinionul sa locuiesti intr-un oras mai mare, nu imens, dar, oricum, mai mare decat acela in care locuiesc eu. si la noi au fost perioade foarte aglomerate cand dura la fel de mult pana ti se elibera noul buletin, dar, cate stiu eu, lucrul asta s-a intamplat in preajma alegerilor. iar despre adeverinta care trebuie eliberata pe perioada cand nu ai plastic, stiu ca in mod normal, sunt obligati sa o dea solicitantului. probabil, este o neintelegere in legatura cu faptul ca tie nu ti-au eliberat asa ceva.
poti reclama chestia asta, fara probleme. de fapt, poti face sesizare in legatura cu absolut tot ce te-a nemultumit. chiar sunt curioasa daca ti se va raspunde. oricum, "mutra incruntata", nu poate fi sanctionata decat, daca, a incalcat vreo lege, procedura, sau dispozitie a primarului. lipsa zambetului, nu se pedepseste, asta e clar. iar daca stau si ma gandesc bine, ea nu primeste leafa din banii tai, fiindca, asa cum singur ai povestit, nu esti proprietarul apartamentului, ca atare, nici nu platesti impozit, poate numai daca ai masina, si-atunci, un zambet in coltul gurii, cel mult, ai fi meritat. dar atat. si fara cafea sau ceai.