View Single Post
Old 30 Mar 2015, 22:41   #38
c.ghevara
Guru
 
c.ghevara
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 820
Originally Posted by djinjis:
Costul scenariului este neglijabil, comparat cu valoarea unui film, dar are un rol crucial in succesul lui. Sa te zgarcesti la 2-3-4% si sa refuzi un scenariu bun, e stupid si autodistructiv.

Producatorii de la noi (ma refer la persoane), mi se par mai mult cu numele. In timp ce afara, ei aleg regizorul pentru proiect, controleaza proiectul, iar regizorul este doar o unealta, la noi mi se pare ca doar tin spatele cate unui regizor care isi face rost de scenariu cum il invata 'mnezo = avem multe filme "de autor".

djinjis, şi la noi producătorii aleg regizorii. În afară de situaţiile în care casa de producţie e a regizorului. Dacă ai ajuns un regizor cunoscut, cu ceva punctaj şi cu relaţii, ai fi prost să nu ai şi casa ta de producţie.

Originally Posted by djinjis:
Nu am verificat dar am impresia ca multe scenarii finaliste la hbo nu s-au vazut niciodată a filme, posibil chiar sub 1%, deci am fost indulgent. Am auzit de "fatza galbena care rade" si am vazut scurtul care reflecta extrem de bine mediocritatea scenariului, pe care l-am citit de asemenea (titlul nu e rau, totusi). Din tot concursul ala, in toti anii astia, nu am auzit sa iasa un "hit".

HBO e un concurs strict de scenarii, n-are cum să dea hituri. Câţiva regizori/producători se mai uită la scenariile câştigătoare şi mai ies 1, 2 filme, dar concursul e pentru amatori. Am citit şi eu "Fatza...", am văzut şi filmul. Sunt convins că se putea face cu bani mult mai puţini decât a primit. Şi ăsta e un atu! Regizorii se plâng că nu există scenarii bune. Sunt convins că primesc şi multe prostii, dar majoritatea nici nu citesc. Mulţi nici nu ştiu să citească, de aceea preferă să-şi scrie scenariile. Au deja filmul în cap şi scenariul îl scriu, de formă, pentru concurs.

@mirodoni
Nu sunt convins că 4,3,2 a avut 90.000 de spectatori ROMÂNI. La ei mă refeream. Cred că în număr sunt incluşi şi spectatorii din străinătate.
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif