View Single Post
Old 23 Mar 2015, 15:04   #21
alali
Guru
 
alali
 
Join Date: May 2011
Posts: 871
Dah! Mai bine va retrageti daca nu aveti argumente. Parerea mea.
Si ca exemplu, reiterez doar o spicuire din prima postare.
"Sa blamezi Real Madridul daca nu ia Cupa UEFA", (care apropo, nu mai exista, se cheama Europa League). Gresit rationament. Corect e sa blamezi Real Madridul ca ia Cupa UEFA. Si asa s-a dat peste cap cam intreaga argumentatie.

La cealalta postare, ca sa extrag o mica fractura logica, "banii publici si deci saracia noastra" nu erau deloc o problema. Chiar am spus ca nu ma intereseaza banii publici. Pentru mine acei bani sunt ca si cand nu ar fi existat. Bine era sa fie sprijiniti niste tineri care sa debuteze, sa isi creeze un nume.
Iar ca sa vedeti cine si cum bate campii pe aici, aveti grija ca mai toate filmele enumerate mai sus nu sunt produse cu bani publici. A si fost un scandal urias cand parca Mungiu, Cristi Puiu si Nemescu au reprosat ca banii se dau pe pile si influenta.
Scandal la CNC, Mungiu cere comisiei de selectie sa-si motiveze deciziile http://m.ziare.com/stiri/scandal-la-...ciziile-685137

si inca un articol de pe timpul, ca ne place sau nu, a celui mai mare succes al cinematografului romanesc.
"La concursul CNC din 2007, cel mai mare credit pentru producţie - 1,8 milioane lei - l-a obţinut Sergiu Nicolaescu pentru „Supravieţuitorul“, un fel de „Comisarul Moldovan reloaded“. „Niciun film al lui Sergiu Nicolaescu nu este cunoscut în Occident. Punct. Dar problema nu este numai el, ci modul în care funcţionează CNC-ul. Faptul că ei au acordat finanţare maximă filmului lui Nicolaescu este o dovadă a lipsei de profesionalism a juriului“.
Afirmaţiile lui Cristi Puiu au fost sprijinite atunci de criticii Alex Leo Şerban (1959-2011), Mihai Chirilov, Andrei Gorzo, Mădălina Roşca. Ei au spus că banii pentru filme erau risipiţi de CNC, care dădea finanţări clientelare şi încuraja mediocritatea."
sursa: http://adevarul.ro/cultura/arte/serg...cd3/index.html

Iata deci ca discutia despre finantarea acestor filme este una fictiva.
Problema principala este de ce nu strang public aceste productii in pofida premiilor.
Un urs de aur, Doi ursi de argint si un Palm D'or in 10 ani.
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif