View Single Post
Old 24 Jan 2015, 10:49   #12
robertsandu
Veteran
 
robertsandu
 
Join Date: May 2012
Posts: 224
Originally Posted by alali:
sa ma risc si eu sa imi dau cu parera, nu de alta, dar dupa atata unanimitate, nu strica si o parere mai "critica"

Actiunea este una atat de slaba, incat, punctul culminant se developeaza mult prea devreme astfel pierzandu-se orice urma de suspans, de atmosfera si deci de interes.

Interesul este pe personaj. Atât timp cât camera rămâne pe Ben Gazzara, și rămâne mult timp, nu se pierde niciun interes, pentru că filmul își propune să fie un studiu de personaj, nu un crime în vena lui Goodfellas de pildă. E o alegere strict regizorală. Ai zice că lipsa lucrurilor de care spui tu îl separă pe Bookie de celelalte filme despre Mafie. Încerci să critici filmul, dar de fapt îi recunoști individualitatea sau specificitatea în gen. Interesant.

Originally Posted by alali:
Daca acest stil de a filma de mana, din febra actiunii, este atat de specific filmelor acestui regizor, in filmul de fata apar acele cadre nu prost incadrate. Ci foarte prost incadrate.

Autenticitate. Filmul nu e încadrat perfect pentru că se separă de ceea ce este construit, planificat, tinzând spre improvizație și captare. Ai senzația că se surprind momente, nu se construiesc. Alt plus.

Originally Posted by alali:
Lipsa unei convingeri in realizarea filmului cred ca se poate vedea si comparand cele 2 variante de film pe care le-a lansat Cassavetes. Cea initiala de 135 de minute, care a dus publicul la limita rabdarii, inclusiv actorul principal spunand ca parca e prea mult, si versiunea care circula la aceasta ora pe anumite suporturi pentru vizionarea la domiciliu sau ceea ce ne este prezentat la televizor, versiunea de 108 minute.

Alt plus. Filmul e atât de mișto încât vine cu două cut-uri. Îl alegi pe care vrei. Eu am văzut versiunea de 135 de două ori într-o zi. Pentru cei care nu vor, pot alege versiunea de 108. Mie îmi place când filmele ies în mai multe versiuni editate, pentru că mă lasă pe mine ca privitor să îmi aleg varianta care îmi convine. Nu văd cum diversitatea e un defect.

Comentul tău - argumentarea ta, foarte bine. Dar exemplifică perfect de ce mult filme foarte bune capătă ratinguri proaste pe cinemagia. Li se reproșează ceea ce nici măcar n-au intenția să transmită.

Last edited by robertsandu : 24 Jan 2015 at 13:09.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif