Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 19 Jan 2015, 09:25   #2007
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
Originally Posted by sigalia:
Ai dreptate ca biscuitii,fiind curati ca lacrima,adica facuti de mine fara nici un conservant nu meritau asociati cu struguri.Tot ce este fruct in extrasezon,e "fals", pe undeva un surogat
exact! si-atunci nu este normal sa te intrebi, ce fel de nutritionist (specialist in nutritie) este acela care stabileste retete dupa care doritorii se inhama la diete mai mult sau mai putin severe, care contin in mare parte, fructe si legume din extrasezon, sau fructe si legume exotice, care par mai degraba "impaiate", decat proaspete si vii?

un timp, am renuntat sa mai congelez legumele in timpul verii si toamnei, pentru a le folosi la gatit in perioada de iarna. imi spuneam mereu ca este o cheltuiala inutila, un efort suplimentar irosit,fiindca si iarna se gasesc legume proaspete si chiar daca preturile lor sunt mult mai mari decat in sezon, merita, fiindca gustul lor nu se compara cu al celor din congelator. vara trecuta, mi-am reorientat putin actiunile, in mare parte si din cauza faptului ca am constientizat, mai mult ca in anii trecuti, ca, in acelati timp cu prospetimea, inghit si multe substante pentru conservarea acesteia. sunt, sau nu sunt daunatoare, sanatatii? eu am auzit destule pareri nefavorabile in legatura cu asta, organismul meu nu prea le tolereaza si-atunci, am revenit cu entuziasm la vechile obiceiuri. printre altele, am pus in pungute, ardei pentru umplut. i-am tinut cateva secunde in apa cloclotita si dupa ce s-au racit aproape complet, i-am asezat cum m-am priceput mai bine, in asa fel incat sa intre unul intr-altul. desigur, metoda este veche si arhicunoscuta, dar, n-am rezistat sa nu ma mandresc cu ultimul meu preparat culinar, al carui ingredient special, a fost acesti ardei. umplutura este 100% vegetala. ca sa va convingeti ca nu trisez, am si pozat-o. restul, se datoreaza unui vas de ceramica si cuptorului meu pe care-l folosesc cu indarjire, aproape 365 de zile din an:
014.JPG
029.JPG
030.JPG
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif