View Single Post
Old 10 Jan 2015, 23:41   #3754
Mercutio
Guru
 
Mercutio
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,333
Originally Posted by alali:
ceea ce spui tu Mercutio, pare vazut totul prin niste lentile foarte inguste...
Chestia cu faptele, si subliniez faptele, de interes general, nu e normal sa fie cenzurata. Chestia cu luarea in deradere, e alta mancare. A informa cetateanul, e una si a face bascalie e cu totul altceva. Nu mai aruncati cu exemple comparand merele cu castravetii. (nu o lua ca ceva personal, vorbesc doar strict la exemplul dat in post, si la alte exemple speculative, date fortat ca sa dea impresia ca ceea ce sustinem este normal -Twins stie ce spun )
Mistoul si denigrarea au o limita. Daca vrei o comparatie, gandeste-te cum te-ai fi simtit tu ca sa fie terfelit astfel un apropiat, un familial... Ei, ridica totul la puterea a n-spea, pentru ca asta inseamna pentru un practicant religios al oricarei religii si o sa iti dai seama in ce postura pui o persoana.
Unde mai e principiul ca libertatea ta se termina in locul unde incepe libertatea altei persoane. Gata, daca ai o legitimatie de gat poti calca pe cadavre in numele libertatii de exprimare?!
Eu unul, si nu sunt musulman, sunt dezgustat de ceea ce acei oameni numeau caricaturi...

doar n-o sa-ti explic acuma ce inseamna caricatura, sau ca o revista de satira si umor e tot o forma de jurnalism, sau ca orice mare jurnal publica caricaturi. vezi insa ca tu incurci borcanele de castraveti, intr-un mod total aiurea, nu cei la hebdo charlie au calcat pe cadavre, era tocmai invers. exprimarile tale bombastice sfarsesc cateodata in niste afirmatii cam de prost gust si vexante.
"Unde mai e principiul ca libertatea ta se termina in locul unde incepe libertatea altei persoane."
nu e adevarat. nu se opresc, unele se intersecteaza, se disputa, se negociaza, se judeca. de aia exista cod civil si alte coduri. binenteles ca mistoul si denigrarea au o limita. problemele de genul asta se judeca la tribunal. esti comic chiar. imi spui mie ca vad prin lentile inguste pentru ca sunt pentru libertatea de expresie, iar tu ai vrea sa se cenzureze deraderea si te consideri probabil larg in vederi, nu?
pai cine stabileste limita deraderii si denigrarii? hebdo charlie a fost deja dat in judecata pentru asta de o organizatie musulmana din Paris si a castigat procesul. ceea ce publicau ei era perfect legal, intr-un stat democratic, asa cum e Franta. cand statul incepe sa puna limite in ceea ce priveste libertatea de expresie, acesta devine incet in incet altceva decat democratic. noi, cei mai in varsta, stim ce inseamna, ca am trait in asemenea stat.

twinsen, una e sa actionezi ca persoana particulara, asa ca in exemplul tau, si alta e ca jurnalist.
asta e o meserie care implica anumite riscuri. o faci sau nu o faci, asta e.
__________________
Comme au cinema

Last edited by Mercutio : 11 Jan 2015 at 00:31.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif