Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 09 Jan 2015, 19:58   #1989
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by alali:
Asta obisnuieste sa imi spuna tot timpul taica-meu... asa, cu o nostalgie din aia comunista de ma apuca pandaliile...]
nu este nostalgie, sunt traume ale trecutului. si n-are de ce sa te apuce pandaliile. daca ai fi trait pe propria-ti piele, foamea dintre 1980-1989, te-ar fi apucat groaza. copiii de 4-5 ani de acum, se joaca cu tableta si primesc zeci de pachete cu cadouri de la mosu'. stramba din nas daca nu le este mancarea deja mestecata si fac greva daca nu-si primesc portia zilnica de dulciuri.
pe vremea aia, copiii de 4-5 ani, stateau in fiecare zi la cozi interminabile impreuna cu parintii lor, ca sa prinda orice de mancare, orice. Bucuresti, era singurul oras din tara unde painea nu se vindea pe cartela. azi, painea e hulita si socotita dusmanul numarul unu al sanatatii, cand vine vorba de alimentatie. carnea, o vedeam doar in vise, gainile din Romania parca nu faceau oua, untul era un mister pentru cei care se nascusera dupa 1980, iar uleiul si salamul, scumpule, erau fabricate (spun gurile rele), din multapreciata ta soia. eu nu contest calitatile nutritive ale vestitei leguminoase, poate chiar uleiul de soia foarte bun pentru alimentatie, asa cum, poate, era si parizerul care era vedeta raioanelor cu mezeluri, dar, nu suport ca cei care nu au trait pe pielea lor, acele vremuri, sa ia in deradere suferinta milioanelor de romani, care se luptau zilnic (la modul cel mai real!!!!), sa supravietuiasca din cauza penuriei de produse alimentare.
astazi, ne permitem sa alegem de pe piata, orice produs alimentar ni se potriveste, sau consideram ca ne face bine la sanatate. devenim adeptii unor idei revolutionare despre moduri de a ne hrani care sa ne prelungeasca viata si poate sa ne faca nemuritori. daca nu se intampla lucrul asta, macar scapam de riduri si tot e ceva decat nimic dupa auto masochismul cu care ne place sa ne impopotonam existenta. nu-mi pasa de toate prostiile astea si nici de ce anume isi pune fiecare in farfurie sa manance, dar, te rog, nu vorbi de ceva ce nu ai habar si nu pune semnul egal intre "nostalgie comunista" si foamea de dinaninte de revolutie, ca esti departe tare de adevar. mai bine mananca-ti sarmalele cu soia linistit si gandeste-te ca fiul sau fiica ta, au marele noroc, sa nu traiasca nici o secunda din viata lor, ca in vremurile acelea.

Last edited by rvn : 09 Jan 2015 at 20:09.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif