Originally Posted by anaemona:
rvn, tu ai facut sarmalele ale in dovleac? arata foarte bine, toata prezentarea. Exact rumeneala aia as fi vrut sa-mi iasa si mie si nu mi-a iesit nici dupa 6 ore, cred, de stat la cuptor, cu capac, fara, cap, cu arzator de sus, de jos, you name it. Mi-a iesit putin rumenit deasupra, dar n-am facut poza la toata oala, oricum, nu mi-au iesit rumenite asa.
|
nu. sarmalele in dovleac nu sunt opera mea, eu n-am mai pozat sarmalele de la Craciunul acesta, dar promit c-o s-o fac cu prima ocazie. nu sunt o mancatoare inraita si drept urmare am gatit editie limitata, care s-a devorat rapid. am cules o poza reprezentativa de pe net, cu dublu scop: acela de a-ti arata cum vine treaba cu rumeneala si ma bucur ca te-ai prins de pont si acela de arata cum vine treaba cu dovleacul, cand vine vorba de "estetica".
data viitoare cand mai ai chef si pofta de sarmale, daca este greu de gasit varza murata a la Romania, poate iti este mai usor sa gasesti bors (dar ma indoiesc), sau poate gasesti alt inlocuitor al acestuia, cu care se poate acrii varza.cred ca intelegi la ce ma refer: sa cumperi varza proaspata, s-o tii in apa clocotita pana se inmoaie frunzele, rulezi umplutura in ele, iar cand vei pune la fiert, in loc de apa, poti pune borsul (sau inlocuitorul lui). sarmalele sunt bune si asa, varza proaspata, care-i dulceaga, capata un gust acrisor moale si placut, lasand sa predomine mai mult, gustul si aroma umpluturii. singurul incovenient intervine in momentul rularii, fiindca foaia de varza doar inmuiata, nu este atat de elastica cum este cea murata. dar merita!
@alali, ai dreptate in privinta dulcetii dovleacului care se transmite la sarmale. dar unii le prefera asa, cred ca-i o reteta turceasca, dar nu sunt sigura de originea ei. oricum, combinatia carne-dovleac, este putin mai ciudata la gust din acest motiv. o stiu, fiindca odata, am incercat o reteta de pui cu dovleac si nu mi-a placut acelasi lucru care ti-a displacut si tie.
cred ca in dovleac ar merge mult mai bine sa se fiarba sarmale fara carne, umplute cu orez sau/si cu alte chestii vegetale, dupa imaginatia si gustul fiecaruia.