Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 07 Jan 2015, 01:26   #1981
alali
Guru

alali

soia de aia expandata, snitele asa cum le numim noi, pe care le-am pus la inmuiat, le-am scurs, le-am fiert putin si apoi iarasi le-am scurs, pentru ca in final sa le dau prin masina. Asta a fost "tarea" mea ca sa spun asa. De aici mai departe nu pot sa dau detalii pentru ca nu am fost martor la proces
stiu ca este soia modificata genetic, cu hormoni de crestere, etc... La 2-3 ori pe an cata mananc... imi fac mai multe griji pentru mancarea de la Mc decat de soia...
Singura preferinta a fost ca sa se faca cu varza murata. Cu varza dulce nu as fi nici macar incercat vre-una.
Ps. Imi aduc aminte cand eram in tara ca, mancarea sarmalelor era o corvoada. Mancam de doua ori pe an (craciun si paste) si atunci o singura data si imi amintesc ca, eu, taica-meu, bunica-meu spuneam adliteram ca: "ne-am facut datoria anul asta mancand 2-3 sarmale"
Acum insa de cand am descoperit in propria bucatarie aceste sarmale de post, vegetariene, spuneti-le cum vreti, mananc cred ca 20 in aceste zile de craciun si poate alte 20 de paste.

ps. nici eu nu cred ca as fi incantat de acele sarmale in dovleac din cauza dulcetii trecute in sarmale din recipiet, dar ca si aspect, trebuie sa recunoasc ca sunt IMPECABILE. Prezentarea e de restaurant de fite. Doar ca eu sunt... mai "conservator" ca sa ma exprim cu sensibilitate
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif