View Single Post
Old 31 Dec 2014, 00:53   #11
Twinsen
 
Twinsen
 
Posts: n/a
Originally Posted by sigalia:
Inserturile muzicale inainte de punctual final al fiecarei povesti, care prelungesc emotia, mi s-au parut inspirate.
Daca te referi la melodiile de final, ele nu doar au fost compuse special pentru fiecare episod, dar un intreg proiect muzical numit Kalafina a fost creat doar pentru anime-ul asta. Muzica a avut atata succes incat Kalafina a continuat sa existe si au scos mai mult albume de atunci fara legatura cu Kara No Kyoukai. Suna foarte bine si in concert, tie cred ca ti-am trimis deja linkul dar il pun si aici, e o interpretare live a temei din Paradox Spiral: https://www.youtube.com/watch?v=THY8o2G9irw
Originally Posted by sigalia:
Ca sa inchei totusi odata,filmul nu m-a adus pe culmile extazului, dar a reusit sa-mi induca un soi de vraja si mai ales sa ma faca curioasa sa incerc si alte anime-uri.Eventual ceva mai simple si mai sobre .
Incearca primul episod din Nana: http://www.imdb.com/title/tt0810705/reference si vezi daca te prinde. E un anime mai feminin.
Originally Posted by alali:
Twins, nu stiu daca filmul este atat de plin de fum si oglinzi... Elementele meditativo-filosofice ce apar aici sunt dintre cele mai puternice intalnite in orice cultura a lumii, actuale sau antice.
Or fi, dar a aborda niste teme profunde nu echivaleaza cu a avea un film profund din punct de vedere filozofic. Kara no Kyoukai e entertainment, evident nici pe departe genul de mindless entertainment hollywoodian, dar pana la urma sunt niste desene animate cu supereroi. Asa cum am zis exprima si niste lucruri profunde, doar ca acestea s-ar putea sa fie cu totul altele decat reies din dialogurile pseudofilozofice. Adevarata sa forta sta in personaje si in poezie: atat cea vizuala cat si cea a atmosferei in general.
Originally Posted by alali:
Imi aduc aminte o remarca ce, sincer nu mai stiu in ce episod are loc, poate chiar in acesta, dar care poate sa dea o idee asupra adancimii discursului si actiunii: sa ucizi poti o singura data in viata, pentru ca a ucide inseamna sa te ucizi pe tine insuti. Din acel moment cine mai ucide realizeaza crime... Superb spus.
Cred ca e din episodul 2 si da, la fel ca multe lucruri din filmele astea e frumos spus, dar nu corespunde realitatii. Oricum daca te atrage genul asta de anime cu teme filozofice, si e evident ca da, ti-as recomanda Kino no Tabi: http://www.imdb.com/title/tt0433498/reference
  Reply With Quote sendpm.gif