Am această fantezie culinară de câtva timp și iată că am reușit să o transpun ȋn fapte. Mă refer la sarmale fierte ȋn dovleac, preparat care va impodobi ȋntr-un mod inedit masa mea de Crăciun.
Nu voi intra ȋn detalii legate de modul de preparare a sarmalelor, voi spune doar că eu am optat să folosesc ȋn loc de carne o combinaţie de nucă, stafide și ciuperci. Se fierb ȋntr-un vas obișnuit, iar când sunt aproape gata se mută ȋn dovleacul bine curăţat de seminţe, lăsând un spaţiu de circa doi centimetri liber până la capac. Dovleacul se bagă ȋn cuptor până când se pătrunde bine și transferă sarmalelor din savoarea lui deosebită.
Ȋncă nu am mâncat din ele, dar sunt sigură că vor fi apreciate fie și pentru efortul suplimentar depus pentru prepararea lor. Estetica este incontestabilă, zic eu...
Sarmale in dovleac4.jpg