Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 20 Dec 2014, 05:51   #1949
anaemona
Guru

anaemona

Uite cum numai eu gatesc, acum, inainte de sarbatori iar de Craciun evident nu voi gati nimic

Acum citeva zile vorbesc cu copilul si-i spun ca ma pregatesc sa fac un tort. El spune imediat: sper ca nu are morcovi in el A fost atit de dragut ca si-a amintit ca anul trecut, cind eram eu foarte imersata in regimul alimentar raw, desi banuiam ca alti oameni nu pot sa-mi impartaseasca entuziasmul, am facut un tort de morcovi care nu se coace la cuptor, toate ingredientele sint crude. Dupa mine a iesit excelent, o persoana mi-a spus in fata ca ar trebui sa fie interzis prin lege sa se puna morcovi intr-un tort (a gustat pentru ca aspectul l-a indus in eroare) iar acum aflu ca propriul copil e ingrozit ca voi repeta experienta de anul trecut. Asta nu arata decit cit de putin ma cunoaste L-am asigurat ca tortul de morcovi nu este in meniu. Anul asta am jucat safe (sint asa silly citeodata sa-mi placa sa ma aud vorbind/scriind aiurea) si am facut 2 torturi. Unul este o inventie, care recunosc, nu arata nici pe departe cum m-as fi asteptat, un tort la cuptor cu pere si ginger - cind aluatul era gata mi-am dat seama ca daca eram isteata cautam o reteta de chec si adaugam perele si gingerul, dar eu nu, am cautat reteta de tort de pere, pe care evident ca nu am respectat-o pentru ca mi s-a parut super easy, plus ca am scos si adaugat ingrediente. Asa ca in timp ce tortul 1 nu crestea la cuptor, am apelat la ideea geniala pe care am avut-o inca de cind eram la cumparaturi - rezerva Tiramisu. Tiramisu doar daca vrei sa faci o farsa cuiva nu-ti iese. Mi-am pus amindoua miinile la ochi cind am citit ingredientele din mascarpone si frisca lichida, mi s-a pus un nod in git, dar ce nu fac eu de dragul copilului, sa simta si el ca are o mama normala, cianura n-avem, compensam cu chimicalele de pe rafturile de mincare. Pentru anul viitor am tema sa inventez o reteta sanatoasa de Tiramisu sau ceva pe-aproape. Deja imi dau seama ca fursecurile nu prea stiu cum o sa le falsific. Am uitat sa spun ca am pus si 3 lucruri sanatoase in prajitura asta, cafeaua, niste Armagnac, pentru ca n-am avut altceva si esenta de vanilie adevarata, facuta de mine.