Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 18 Dec 2014, 03:32   #1948
anaemona
Guru

anaemona

Mult timp nu mi-a placut broccoli. Stiam de mult sa fac salate in genul celei din poza, n-am idee de ce mi se parea complicat cind de fapt e extrem de simplu. Broccoli se steam-eaza, (se abureste ? care e expresia echivalenta in romana?) se adauga ceapa verde sau rosie sau normala, cruda sau rumenita putin, se completeaza cu ciuperci sau altceva ce aveti la indemina si brinza rasa si se maninca, mama ce se mai maninca , s-ar putea spune pe piine, daca n-ar fi total inutil. In schimb cartofii la cuptor merg ca o manusa.

Cred ca e important sa nu se lase broccoli mai mult de 5 min la abur si se da la o parte de pe abur, nu de pe foc, altfel continua sa se inmoaie pina ajunge in salata si ajunge mushy in loc de crispy cum e gustos. Alta idee ar fi ca broccoli sa se adauge ultimul, sa se pregateasca totul in bol si doar cind e gata sa se puna broccoli la steam, dar eu inca n-am ajuns asa disciplinata; cind gatesc am cel putin 3-4 chestii pe care le fac in acelasi timp iar bucataria arata ca dupa cutremur.