Caut 2 filme
Buna seara! Caut si eu doua filme mai vechi.
Primul l-am vazut candva prin '98-'99 difuzat la Cinemateca de acasa pe Acasa tv. Parea a fi de prin anii '60-'70. Actiune: un grup de cercetatori pleaca intr-o expeditie undeva pe un munte cred, sau la Polul Nord, stiu ca era multa zapada. Personajul principal era blond, un fel de Owen Wilson. Grupul respectiv ajunge pe un taram unde e mereu primavara, nimeni nu imbatraneste si nu moare (un fel de tinerete fara batranete) unde tipul cunoaste o tipa, bruneta cu trasaturi mongoloide de care se indragosteste si pe care o convinge sa paraseasca taramul si sa plece cu el in lumea lui. Problema e ca de indata ce parasesc lumea respectiva, ea imbatraneste subit si moare.
Al doilea film , l-am vazut tot prin '99-2000 pe TVR1 sau TVR2 si mai mult ca sigur e film european de prin 80 si ceva. Era difuzat in 2 parti cel putin. Actiunea era desfasurata undeva in Egipt, Arabia ceva de genul si stiu ca era vorba de o familie musulmana instarita, nu stiu daca nu era chiar regala, era si ceva mafie pe acolo. Toate personajele feminine erau foarte frumoase. Tipa parca avea o mama vitrega. Personajul principal masculin era un bogatas european care facea afaceri cu familia respectiva.Eram foarte mica cand l-am vazut si alte detalii nu stiu, in afara de faptul ca era multa actiune.
Multumesc anticipat!
|