Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 15 Nov 2014, 15:23   #1947
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by sigalia:
Alta solutie era exact ce-ai spus tu: sa le presaram pe post de condimente peste mancarea gatita (morcov ras fin,sau ardeiul feliat ca taiteii).
era doar o sugestie. din pacate, cu toate ca,destui au tendinta de a desavarsi farfuria cu verdeata sau alte cruditati presarate peste mancarea gatita, nu intotdeauna ele se si potrivesc puse acolo. uneori ne temem sa nu stricam creatia taman la finalul procesului de gatire. mie mi s-a intamplat de cateva ori sa pun verdeata nepotrivita la un anume fel de mancare si m-am convins cat de important este sa cunoastem dinainte cum se combina condimentele, proportiile dintre ele si ingredientul principal cat si momentul cel mai potrivit pentru a fi adaugate in mancare.
imi plac nespus de mult salatele din cruditati. se fac foarte usor si lasa loc de multa creativitate. rezultatul este un fel se mancare usor si delicios. daca in ele adaugam carne sau peste, deja le innobilam, aceste salate devin un fel de mancare principal, satios si apreciat. ca sa amesteci carnea cu legume crude nu pare complicat la prima vedere, dar, daca pui in practica, poti avea supriza sa obtii o amestecatura flescaita in care sa pluteasca bucati de carne cu aspect de cauciuc, nimic atractiv pentru cei care aveau mari asteptari in aceasta privinta.
eu gatesc din cand in cand, o combinatie interesanta si foarte reusita, intre legume coapte pe gratar (ceapa si ardei), orez fiert, frunze verzi ( la alegere:laptuca, rucola, spanac ) si pulpe de pui marinate, fripte pe gratar si apoi taiate in felii subtiri. bineinteles, nu uit de dressing: ulei de masline, suc de lamaie, sare... farfuria garnisita in felul acesta arata bine, tare bine, de-a dreptul minunat.

Last edited by rvn : 15 Nov 2014 at 15:26.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif