View Single Post
Old 23 Aug 2014, 04:03   #8
alali
Guru
 
alali
 
Join Date: May 2011
Posts: 871
Williams in "asa nu" trebuie sa interpretezi.

The Survivors (1983)



Se vrea a fi o comodie avandu-i ca protagonisti pe Robin Williams alaturi de binecunostul Walter Matthau, care la vremea aceea era deja o figura consacrata prin mult apreciatele: Pete 'n' Tillie (1972), The Sunshine Boys (1975), Hello, Dolly! (1969) sau de ce nu Charade (1963), chiar daca rolul lui Matthau nu este unul de prim rang; este totusi o prezenta ok intr-un film mult aclamat, iar aceasta sansa oferita la primii pasi ai carierei a inseamnat enorm dupa cum s-a vazut ulterior.

Williams nu doar ca nu straluceste in acesta pelicula, ba chiar s-ar putea spune ca isi "da in petec" stricand filmul. Stilul nevrotic, la propriu, in care isi interpreteaza personajul, agaseaza si deranjeaza ajungand in cele din urma sa irite. Fiind o fire vulcanica in ceea ce priveste acting-ul, cerandu-i-se sa interpreteze un personaj bolnav cu nervii este sinucidere curata.
Ma intreb cui i-a venit pentru prima data aceasta idee, proasta judecand dupa rezultat, sa il distribuie pe Williams intr-un aemenea rol? Actorul este practic o bomba cu ceas care explodeaza efectiv de fiecare data ce i se ofera posibilitatea, adica aproape la fiecare aparitie, facand astfel din film un real stres, in adevaratul sens al cuvantului, pentru privitor.

Povestea este destul de prostuta, simplista si nu doar previzibila ci copilareasca. Niciun actor nu iese in evidenta, in bine vreau sa zic, pentru ca de varianta "asa nu" se ocupa cu meticulozitate R. Williams, iar acest lucru, coroborat cu cele enumerate mai sus duc la aparitia acestui film prost, poate unul dintre cele mai slabe filme din carierele ambilor actori.
Un 5,19!

Last edited by alali : 01 Jun 2016 at 18:56.
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif