Thread: Xavier Dolan
View Single Post
Old 29 Jul 2014, 21:11   #16
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by sigalia:
De remarcat lipsa de scrupule cu care Dolan isi exploateaza senzualitatea si cu care uzeaza de carisma proprie pentru a-si proiecta convingerile Am putea considera asta un truc facil de manipulare, condamnabil prin usurinta cu care te castiga.
lipsa asta de scrupule se cheama vocatie artistica. m-am intrebat si eu de cateva ori, care-i misterul in cazul lui Dolan, de ce filmele lui emana atata sensibilitate, atata dorinta de a scapa de inhibitii pentru a putea explora niveluri mult mai complicate si subtile ale erotismului, care, pentru cei mai multi dintre noi sunt terenuri virgine, despre care ne teama sau jena sa le abordam.
de fapt, explicatia era foarte simpla. tot arsenalul fizic al canadianului este folosit, combinat exceptional cu latura feminina a personalitatii sale, pentru a simboliza ceea ce spuneai mai sus.
atunci cand joci un rol care iti vine dinauntru, impresia de naturalete este atat de clara si cuceritoare, incat, oricat ai fi de puritan, tot ramai blocat in fata ecranului, sorbind, pur si simplu, fiecare gand pe care el, il rosteste cu gura, dar si cu trupul. pe Dolan il poti dispretui sau il poti iubi, depinde cum percepi aceasta dorinta a lui, de a fi artizanul propriilor convingeri, dar, nu de foarte multe ori, cei care vor sa le transpuna in filme, au aceasta pretioasa capacitate, de a o face chiar prin intermediul lor. Dolan este constient de aceasta calitate si este minunat ca o exploateaza in felul sau unic. in felul acesta, novici ca si mine, raman uimiti cat de variata si ampla, devine tema iubirii, mai ales daca se consuma, cu ceva insertii intelectuale. Dolan a reinventat flirtul, exploatand aproape de perfectiune, propria senzualitate, cum bine spuneai.

Last edited by rvn : 29 Jul 2014 at 21:14.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif