Originally Posted by Twinsen:
N-ai nimerit-o, rvn.  Am vazut portocala acum vreo 12 ani si cred ca am incercat acum cativa ani sa o revad dar n-am avut rabdare.
|
si totusi, ai spus ca ai prefera mai degraba sa te uiti la el, decat la un blockbuster. esti cam nehotarat! portocala (in general, filmele lui Kubrick), nu se pot viziona (reviziona), asa...intr-o doara.blockbusterele, da! te poti uita lejer la un film cu adrenalina care curge siroaie pe ecranul din fata ta, fiindca in timpul asta, mintea socoteste ce trebuie sa cumperi de la piata, cand este termenul scadent al ratei de banca, sau cand iti expira permisul auto. la sfarsit, totul e limpede ca lumina zilei: aia rai sunt una cu asfaltul, iar aia buni, desi sunt hacuiti mai rau ca-n Saw, n-au nici pe dracu'.
nu am inteles exact ce-ai vrut sa spui. nu cred ca ai un motiv serios pentru a detesta filmul. este doar o expresie artistica foarte reusita. poate detesti senzatiile pe care le transmite spectatorului, desi, nu cred ca Portocala Mecanica, la ora asta, mai este foarte sus, in topul filmelor ultraviolente, din aceeasi categorie cu el. poate daca ramane in istorie, ramane cu siguranta, la categoria "socant". ceea ce este cu totul altceva.