View Single Post
Old 19 Jun 2014, 11:12   #3631
bremen1980
Guru

bremen1980

Scandal mare cu adolescentul tigan batut in ultimul hal in Franta .Evenimentul a adus doua discursuri la suprafata :discursul oficial si discursul maselor . Cele doua discursuri abia daca se intersecteaza , ba chiar sunt opuse .
Oficial : legea trebuie sa-si faca datoria si tinerii care l-au bagat in coma pe acel adolescent tigan ar trebui pedepsiti . Rasismul este intolerabil si nimeni n-are dreptul sa-si faca dreptate singur .
Discursul celalalt e visceral si tinde sa ocoleasca legea si procedurile ei greoaie. Citind comentariile celor care si-au dat cu parerea despre acest caz, am constatat ca 99% pot fi cristalizate in '' Bine i-au facut , ne-am saturat si noi de tigani , acum s-au saturat si francezii/germanii/englezii...
Tiganii chiar sunt hoti , nespalati , urati ,etc.
Prea ne-au facut de ras si prea multe mizerii le-am inghitit .Era timpul ca cineva sa-i puna la punct .Acum au vazut si astia din Europa ca noi nu suntem rasisti , ci am fost prea mult timp toleranti cu acesti infractori ''
Sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca nu ne plac tiganii . Sigur ca daca ne-ar pune cineva microfonul la gura am fi niste ingerasi si am scoate de pe buze numai lapte si miere :'' minoritate defavorizata care ar trebui integrata, ajutata , etc , etc '' .Am avea ( la suprafata) un discurs la care ar plange si Nelson Mandela . Ce-ar fi insa in inima noastra , numai Dumnezeu ar sti .
Cred ca doar asa am putea putea pune prima caramida la integrarea acestei comunitati - sa recunoastem ca nu ne plac tiganii , ca nu vrem sa-i avem ca vecini , ca ne deranjeaza prezenta lor , ca ne provoaca frica , ca nu ne simtim bine cand ii vedem .
Fara ipocrizie si fara ''dar eu am avut un coleg tigan cu care ma intelegeam bine '' sau ''stiu destui tigani care sunt de treaba si sunt oameni seriosi si muncitori '' .Sa fim sinceri si sa recunoastem ca nu ne plac tiganii . Inainte sa-i invinuim pe altii de rasism , sa plecam intai de la noi .First step .
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif