duminica aceasta am avut parte de un rasfat culinar suprem, datorita pestelui.
am auzit ca pescarii veritabili fac borsul de peste pe mal, cu apa luata chiar din Dunare, iar gustul acestei ciorbe este unic. nu am avut ocazia sa gust niciodata dintr-o astfel de zeama, dar sunt convinsa ca legendele au intotdeauna un sambure de adevar. eu am folosit apa de la reteaua publica, care, daca stau bine sa ma gandesc, este tot din Dunare, deci, intr-un fel, n-am modificat prea mult reteta.
sper ca pozele mele sa va faca pofta. asadar:
CIORBA DE CRAP (de Dunare, daca-ar fi sa-l cred pe acela de unde l-am cumparat):
IMG_1099.JPG
IMG_1184.JPG
IMG_1191.JPG
IMG_1188.JPG
IMG_1203.JPG
am calit intai legumele in oala, pana s-au inmuiat. intre timp, intr-o oala mai mica, am fiert capatana, coada si inotatoarele laterale, cateva minute, pana s-au albit, avand grija sa adun spuma formata deasupra. am turnat zeama fierbinte peste legume, lasand sa fiarba pana zeama a capatat culoare si aromele s-au combinat. spre final, am adaugat borsul, intai jumatatea fiarta separat, apoi jumatatea nefiarta, carnea de peste, iar dupa cateva minute, leusteanul tocat marunt.
n-am mancat imediat, ci dupa aprox.o ora. a fost si mai buna, fiindca legumele si carnea au facut din apa de la chiuveta, ceva extraordinar de bun.