Apropo de orez - e clar ca sunt doua feluri de mancare cu orez - cea gen risotto, unde trebuie ca bobul si tot amestecul sa fie cat mai moale, zemos - pilaful nostru, daca vreti si al doilea fel - orezul pregatit ca la asiatici, arabi sau, la unele feluri de mancare la indieni, unde bobul ramane intreg. Mie imi plac amandoua feluri si pana nu demult credeam ca nu poti avea un orez bob cu bob decat daca iei unul scump sau din-acela la punga. Ei, bine, am primit recent o carte trasa la imprimanta de Julia Child & co. "The Mastering of French Cooking" si de-acolo am incercat deja cateva retete, printre care cea de orez. Orezul se opareste (cel mai ieftin orez cu bob lung), se tine in apa vreo 10 - 15 minute amestecand des, apoi se scurge intr-o strecuratoare si se toarna peste el apa fierbinte!! atentie. Si iese un orez bob cu bob minunat! Mie mi s-a parut special ca aproape orice reteta ce am incercat-o din aceasta carte! Am auzit de ea de cativa ani - de cand cu filmul "Julie and Julia", dar n-am citit-o pana acum si mi-a placut enorm!