Cronica păsării-arc - Poate cel mai ciudat roman cu care m-am întâlnit în scurta mea călătorie pe tărâmul literaturii. Cred că necesită o recitire pentru că s-ar putea să fi scăpat anumite detalii. 8.5 / 10
Kafka pe malul mării - Puțin mai plăcut și oarecum mai aerisit decât cel de mai sus. Nu înțeleg fetișurile astea bizare ale japonezilor cu relațiile sexuale între două persoane de vârste nu tocmai apropiate
Închipuirile lunii și ale ploii - Ueda Akinari - Am găsit o referire la această antologie de povestiri 'horror' japoneze în Kafka pe malul mării și cu un efort 'considerabil' am reușit să găsesc cartea într-un anticariat. Surpriza a fost că ce-am citit n-a fost horror ci mai mult basme pentru adulți. Am învățat destule despre istoria medievală a Japoniei pentru că cel care a tradus cartea nu se zgârgește în a lăsa note de subsol cu referiri la fiecare nume sau an specificat. 7 / 10
Acum citesc Frankenstein și astăzi am cumpărat Maestrul și Margareta. Ar trebui să încep a citi mai multă literatură clasică.