Originally Posted by faraimaginatie:
106. Jodorowski's Dune (2013) 5/5 Si i-am dat nota asta pentru Jodorowski. Nu stiu cum un om poate avea carisma pe care o are el. Nu-i de mirare ca i-a convins pe Dali, Mick Jagger si pe membri trupei Pink Floyd sa faca un film impreuna. e nebun, amuzant, adorabil...si toate adjectiele frumoase din toate limbile. Serios...e a joy to watch omul. Si to hear. Toti regizorii ar trebui sa aiba pasiunea lui pentru filme. the world would be a better place. Anyway, e un film care trebuie vazut, dupa parerea mea. Ce-ar fi iesit daca filmul ala ar fi fost facut, nu stiu, dar asa sigur ramane unul dintre cele mai tari fime nefacute. Ever.
|
Punctaj maxim?
La asta m-as baga si eu. Ne-a zis Brontis Jodorowsky de el cand a fost la B-IFF, pe langa "La danza de la realidad "sa nu il ratam si pe asta daca e proiectat pe la un festival. A zis si ca a lipsit foarte putin sa-l faca, mai trebuia semnat un contract cu un producator, discutiile erau foarte avansate. Ar fi revolutionat istoria filmului pentru ca in ordine cronologica dupa asta a aparut Razboiul stelelor. Asta si cu Napoleon-ul lui Kubrick raman cele mai ambitioase proiecte nefacute. Napoleon-ul lui Kubrick e album de arta la Taschen in doua editii: pentru publicul larg in jurul lui 50 de EUR si
o editie limitata pe la 2000 de EUR. Merita si Dune asa ceva.
Mie mi-a placut foarte mult Brontis Jodorowsky ca om, cat de om a fost el cu noi. As spune ca mi-a placut cel mai mult dintre toti din cinema pe care i-am vazut pe viu (ii bag aici si pe Kechiche, Scorsese, Mungiu si altii) si nu ma asteptam deloc si eu l-am vorbit de rau pe ta-su si mi-a fost rusine dupa aia.
Ah, si eu sunt foarte curios sa-l vad si pe
asta. Guerrilla film (a se intelege ca a costat sub 50.000 de EUR) cu Brontis in desert in Chile.