Wow, multe idei super! Mersi!
anaemona, sigur vreau reteta de salam de biscuiti - si noi suntem innebuniti, dar nu stiu de ce in ultimul timp nu prea mi-a iesit.... Mie imi place ala cu nuca de cocos in mijloc, n-am gasit inca o reteta pe gustul meu...
Rvn, am cateva salate, dar nu-s 70%, oricum totul este facut in casa. O sa revin, dar am ceva in cuptor.
anemona, mersi de aprecieri, dar nu sunt chiar asa grozava

. Imi place sa fac torturi doar daca sunt cat de cat simple, de exemplu nu ma descurc deloc cu decoratul cu poshul (vezi iepurasul), chiar sunt cam pe langa. Numai ca gasesc si idei mai simple si de efect pe net - unde nu trebuie sa ai neaparat un talent deosebit. O afacere nu mi-as deschide fiindca sunt anti-talent la afaceri, dar sa stii ca m-am gandit la o schimbare de cariera fiindca imi place cu-adevarat sa gatesc si dulciuri si mancare. Nu stiu inca. Sunt la o rascruce carieristica in momentul asta...
Asa, cat despre petrecere, iata meniul meu (el a fost ales de mine cu fetele, aveam mai multe variante, cateva au fost adaugate de "ajutoarele" mele):
1. Oua umplute 2. Doua checuri aperitiv 3. Salata Boeuf 4. Chiftelute 5. Rulada de spanac si somon (astea le face ajutorul nr.1) 6. Snitel din piept de pui cu susan 7. Salata in straturi 8. Frigarui (ajutor 2, restul le fac eu) 9. Salata Caesar 10. Rulada de cascaval 11. Crenvursti in foietaj 12. Platou cu legume si branza DESERT 1. Tort de ciocolata 2. Tort de bezea cu zmeura/capsuni 3. Analele istoriei
rvn, nu fac asa multe salate pentru ca vreau sa fac salate care sigur se mananca si nu am atetea retete; acum, la sugestia voastra, m-am gandit sa fac totusi inca 2 salate - Salata maxi ca la Mc si salata de ciuperci - astea chiar le-am mai facut si ne plac. Mai aveam pe lista vreo 2-3 salate, una cu paste - dar am facut-o in avans si nu prea s-a mancat, asa ca am renuntat, o salata cu de toate (dar nu o stiu si poate nu-i grozava), o salata ca de boeuf cu ciuperci deasupra (nici aia nu stiu cum e) si inca un tort salata, dar e prea complicat.... (plus ca-mi trebuie forma de tort pt torturi). Singurele chestii semi-preparate ce le voi cumpara sunt aluaturile de foietaj (de la Lidl - mi se par cele mai bune aluaturi din Ro de cumparat si sunt proaspete, nu congelate). Frigaruile le-a adaugat prietena lui taica-meu, eu ii propusesem rulouri de sunca umplute cu 2 feluri de pasta de branza - poate in final le fac si pe astea. Am incercat sa combin salatele cu produse ce se pot ciuguli - chiftelute, crenvursti in foietaj si mini snitele de pui (astea sunt preferatele fetelor). Mai astept sa vina si soacra-mea din Germania, ma voi consulta si cu ea, dar ea sigur ma va ajuta la torturi ca e specialista. Meniul a fost facut si cu fetele cele mari - au ales si ele una, alta, dintre salate insa ele mananca doar salata caesar. O sa fie si un platou cu branzeturi si cu legume de sezon. Nu stiu sigur insa daca mai fac ceva in plus fiindca nu vreau sa fac in exces. Iar la deserturi - alese tot cu fetele - ma gandeam oricum sa fac doua prajituri de mancat cu mana, alesesem una care ne place mult si eram in dubiu cu a doua. Salamul de biscuiti suna bine ca nici nu necesita coacere.
anaemona, sosul de salsa l-as face, dar nu stiu de unde sa iau salsa buna - ce-am luat nu prea mi-a placut, doar una - dar era picanta. Eu am fost la niste evenimente unde s-au servit legume crude - buchetele de conopida si broccoli si morcovi betisoare cu dip-uri de iaurt cu usturoi sau cu susan - mi-au placut mult. Dar la ce invitati am, nu stiu cat succes ar avea. Acolo am mancat si eu si altii, dar nici nu erau prea multe alternative...
Apropo de astfel de evenimente, chiar ieri am gasit un articol pe net unde am citit ca ar trebui sa fie 300g de persoana. La tot meniul meu ce e sigur, am aproximat dupa retete si iese cam 310g/pers (copiii insa cred ca mananca mai putin). Mie totusi mi s-a parut un pic cam putin 300g...?! Nu stiu ce sa zic. Se mai adauga si 170g de desert, sa zicem, dar ajunge? Ce credeti?