Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 11 Apr 2014, 17:57   #1884
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Ok, o sa incerc sa intorc discutia la arta gatitului fiindca am cateva chestii sa va intreb:

1. Ce gatiti voi mai special de Paste si imi recomandati sau imi dati reteta? Eu gatesc traditional - ciorba de miel, friptura de miel - nu fac drob fiindca nu ne dam in vant si doar o data mi-a iesit bun, nu fac pasca, cozonac - nici astea nu ne plac. Uneori fac un ciolan fiert cu oua, dar nu foarte des - face taica-meu. Oua rosii. La desert insa fac torturi - am facut de cateva ori un tort cu lichior de oua si un tort in forma de ou, iar ultima data am facut un tort cuib. Va pun poze - daca va intereseaza, va zic si reteta.

A, am facut si un iepuras anul trecut:

2. Fiica mea cea mare are pe 18 mai Kommunion - adica prima impartasanie - un eveniment foarte important in viata catolicilor, un fel de botez- de fapt chiar face parte din botez. In Germania se tine chef la restaurant, se dau cadouri, in bani de obicei, mari - ca la botez. Aici nu stiu cum se face fiindca n-am fost, dar stiu ca e important de la mama mea. In fine, nici nu am chef si nici nu prea am bani anul asta sa tin o masa la restaurant cu 27 - 30 de persoane. Nici copiii invitati nu sunt sigura ca s-ar simti asa bine, decat poate de am merge la un restaurant cu loc de joaca. Dar nu pot anul asta. Asa ca tin acasa. Mese cu 14 - 16 meseni am mai tinut, avem o masa mare si, de bine de rau, am incaput. Asa ca am gatit normal - aperitiv, supa/ciorba, felul 2, eventual inca un fel, desert. Dar acum, fiind atat de multi, voi face un bufet aperitiv. Mi-am luat 2 "ajutoare" si am impartit retetele. Mie imi revin vreo 3 - 4 aperitve si toate deserturile, poate vine prietena mea sa ma ajute. Ce vreau sa va intreb: ce sugestii aveti? Ati mai fost la ceva de genul (acasa sau nu)? Ce v-a placut, ce nu v-a placut? Sugestii de aranjare a spatiului, de vesela (am masina de spalat vase si am 27 de farfurii, nu-s sigura ca am 54, dar le spal pana la tort)? Orice idei si sugestii sunt bine-venite ! Meniul l-am facut deja impreuna cu "ajutoarele", dar si aici puteti sa imi dati sugestii ca poate mai schimbam. Mersi!