Am mai citit cateva carti intre timp, dar trebuie sa va scriu despre cartea pe care sunt pe cale sa o termin. Este vorba de o carte masochista sau pentru masochisti. Sa explic: eu sunt o gurmanda (apropo de ultima discutie pe "arta gatitului"); imi place sa mananc si sa incerc orice fel de mancare, fie el vegetarian, thai, salate, supe orientale sau clasicele sarmalute. Am conformatia genetica, metabolismul si stilul de viata care imi permit sa incerc orice - a, am uitat de deserturi! - atata timp cat nu o fac in exces, si nu o fac. Anul trecut am petrecut 2 saptamani in Franta in Bretania si m-am indragostit de Franta si de bucataria franceza si de produsele lor - n-am mancat asa un unt gustos - de la supermarket - din copilarie, n-am mancat asa o carne de miel ever (desi aia e foarte proababil sa fi fost importata din Anglia). Oricum, intelegeti ca imi place mancarea si sa mananc. Ei, aceasta carte de
Peter Mayle (un englez)
Un an in Provence prezinta aventura unui cuplu de englezi ce isi cumpara o casa in Provence. Ce de "aventuri" culinare si culturale au - e super! Cartea e scrisa prin '89 daca nu ma-nsel si are, surprinzator, multe chestii asemanatoare cu ce vedem la noi (desi eu nu le-am intalnit neaparat cand am fost in Franta, dar am fost dupa 20 de ani si am fost in vacanta). Oricum - mouth watering - iti lasa gura apa dupa cartea asta (n-as fi crezut sa zic asa ceva despre o carte

). O recomand a se citi cand esti cu burta plina - chiar si asa e periculoasa! Si ii dau nota 8 din 10.