MARTIE:
63. Mr. Peabody & Sherman - 3/5 Very middle-of-the-road stuff! Cateva glumite inteligente, dar nimic mai mult de atat.
64. Xi you / Voyage a l'Occident - 4.5/5 Filmul experimental cu care Tsai Ming-Liang s- aprezentat la Berlin (intr-o sectiune care ii includea, printre altii, pe Porumboiu si Denis Cote). {entru aproximativ 55 de minute, Kang-sheng Lee si Denis Lavant se plimba cu incetinitorul printre multimea multicolora si agitata care ocupa strazle Marsiliei. Mesmerising stuff, unul dintre candidatele pentru titlul (neoficial) de filmul anului.
65. Sexy Beast - 3/5 Revizionare in vederea lui "Under the Skin". Daca nu ar fi castul de exceptie, filmul asta nu ar prezenta niciun interes.
66. Vic + Flo ont vu un ours - 4/5 Genul de film in care pericolul subtil care ameninta personajele se simte in fiecare cadru. Mi-a placut foarte mult si imi pare rau ca l-am ratat la TIFF anul trecut.
67. Primal Fear - 3/5 Oh, anii '90... Cand toate filmele trebuiau sa aiba un twist previzibil, iar Edward Norton trebuia sa joace pe bune, nu doar sa se imbrace in costume fetis pentru filmele lui Wes Anderson.
68. Snowpiercer - 3.5/5 Spre deosebire de alti comentatori de ocazie, eu chiar am citi cele trei volume de benzi desenate pe care se bazeaza filmul. Evident, cele doua medii nu se pot compara, dar trebuie sa recunosc ca ultimele 20 de minute ale filmului lui Bong joon-ho au fost cu adevarat dezamagitoare. Pana atunci, recunosc ca ni s-au oferit cateva dintre cele mai reusite secvente de aciune din ultimii ani. Dar cand Tilda Swinton ii zice lui John Hurt ca nu s-au vazut de mult, prima mea reactie a fost: Cum sa nu? Tocmai v-ati jucat impreuna in ultimul film al lui Jarmusch! Remember that?
69. The Grand Budapest Hotel - 4/5 Imi place ideea de a face desene animate cu actori in carne si oase. Well done, Wes!
70. Anchorman 2 - 2.5/5 Nu sunt fan al primului film, dar ma distreaza un film cu Will Ferrell din cand in cand. Iar acesta a fost perfect acceptabil.
71. Kiki's Delivery Service - 4/5 Cel mai slab Miyazaki? Ramane de vazut...
72. Gwen, le livre de sable - 4/5 Animatie fantastica frantuzeasca din anii '80. Foarte interesanta si plana de fantezie, dar trebuie sa recunosc ca de cateva ori nu mi-a fost foarte clar ce se intampla de fapt. Sau cel putin nu instantaneu.
73. Veronica Mars - 2/5 L-am vazut doar datorita hype-ului. Sincer sa fiu, nu mi se pare a fi mai mult decat un episod lungit al unui serial politist de duzina, fara nicio pretentie de a transcende mediul in care a aparut initial. Kristen Bell este foarte talentata, dar nu e de ajuns pentru a face ca "Veronica Mars" sa merite un lungmetraj.
74. Perceval le Gallois - 3.5/5 Singura rezerva este in privinta secventelor cu Andre Dussolier in rolul lui Gawain, care lungesc filmul fara motiv.
75. L'age atomique - 3.5/5 Doi adolescenti petrec o noapte prin Paris. Are un flow destul de bun, iar dialogurile au un anumit ritm poetic care il indeparteaza de naturalismul cu care un astfel de subiect ar fi tratat in mod normal. Secventa confruntarii cu personajul interpretat de Niels Schneider e superba.
76. Mouchette - 4/5 In sfarsit, un film adevarat!
77. La grande bouffe - 2/5 - Nope...
78. Le quai des brumes - 4/5 Nu imi place Marcel Carne in mod special, dar acesta este probabil unul dintre cele mai bune filme ale sale. Ultima replica a lui Jean Gabin (Vite! On est presses!) e devastatoare.
79. Je t'aime je t'aime - 4.5/5 Un film despre care nu stiam nimic inainte sa il vad, dar care s-a dovedit a fi exact ceea ce voiam sa fie. Nimeni nu se pune cu Alain Resnais!
80. Lancelot du Lac - 4.5/5 Dupa ce l-am vazut in aceeasi saptamana cu "Perceval le Gallois", concluzia e clara: Bresson > Rohmer... anytime...
81. OSS 117: Rio ne repond plus - 3/5 Am avut o oarecare retinere sa ma uit la filmul asta de ceva vreme, pentru ca nu mi-a placut prima parte. Surpriza: un sequel mai bun decat "originalul"!
82. Noah - 2.5/5 Candidat pentru titlul neoficial de dezamagirea anului. Poate ca Aronofsky trebuia sa faca filmul ala cu Wolverine...
|