Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 04 Apr 2014, 23:09   #1850
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

faraimaginatie, nu te supara nici pe mine, nici pe rvn, poate uneori unele alegeri alimentare sunt mai greu de acceptat. adevar zice rvn ca in ziua de azi e foarte greu sa mananci sanatos daca stai "in lume" si nu in padure fiindca, cel putin in Romania, nu ai nici macar convingerea ca ce cumperi de pe piata ca "bio" e chiar bio... Sa nu mai vorbim de preturi corelate cu salarii. Nu cred ca rvn se referea la voi, ci doar spunea ca in societatea de azi aspectul este important si uneori dicteaza dietele - vezi adolescente anorexice, etc. Pentru mine nutritia, asa cum spune anaemona, e ceva destul de personal, am discutii cu sotul meu care vrea sa ne oblige copiii sa manance anumite chestii si atunci eu i-o intorc - 'dar nici tu nu mananci vinete', par exemple... Gusturile sunt diferite si la fel si cerintele organismului, am vazut la 3 copii cum imi cer sau nu imi accepta anumite alimente in functie de miscarile lor intestinale (vezi miere, portocale, ceai de menta/musetel). Uneori si eu as vrea sa mananc mai sanatos si nu o fac din cauza familiei - sotul meu ar manca doar carne cu carne. Noroc ca, desi sotul imi zice sa nu mai incerc retete noi, sunt incapatanata si gasesc totusi feluri noi mai sanatoase, mai diverse care sa imi satisfaca ideile mele despre o dieta completa si sanatoasa. Si eu nici nu imi indemn cu tot dinadinsul copiii sa manance carne, desi la ce friptura fac - ca si poza rvn - chiar ca imi vine sa ii spun ca o sa-i para rau daca nu mananca, dar nici nu ma supar daca nu o fac. Mananca anumite feluri de carne fiecare - eu sunt multumita - eu stiu ca un copil are nevoie de proteine din carne pentru dezvoltare - asa am citit pe site-ul OMS si insist pe fructe si legume proaspete, cereale cat mai neprocesate (doar 2 din 3 fete accepta) si fara zahar si alte minuni, gatit doar in casa, extrem de rar la fast-food. Dar, cum am scris in postarile anterioare, si eu ma sochez uneori vrand-nevrand; incerc sa nu judec si uneori, mea culpa, nu vad smiley-urile cand unii zic ca nu vor sa mai bea nici apa si ma ambalez prea tare. Nu mi-o luati in nume de rau!