metabolismul nostru este influentat de multi factori.adesea, dereglarile hormonale, sunt acelea care decid soarta aspectului nostru fizic si daca nu incercam sa le aflam cauza si s-o eliminam, degeaba incercam sa ne automutilam doar cu diete alimentare paranoice. mostenirea genetica a fiecaruia, insa, este decisiva. unele persoane (eu cunosc destule) raman slabe toata viata, desi mananca de toate si nu in cantitati mici. altele, doar "ciugulesc" de cand se stiu si au tendinta de ingrasare. femeile, au in plus, obsesiile lor: fundul sa nu fie prea mare si picioarele prea subtiri, sau invers, fundul prea mic si picioarele groase...s.a.m.d. toate aceste lucruri ne preocupa in masura in care, viata noastra devine din ce in ce mai sofisticata, dorim sa ne impresionam anturajul, dorim sa ne mentinem jobul (daca depinde destul de mult de asta) si in final, dorim sa fim sanatosi, daca putem reusi asta, intr-un ritm de viata naucitor. nu stiu cat de multi dintre noi isi permit (financiar si din alt punct de vedere) sa cumpere sau sa-si procure alimente care sa nu le dauneze sanatatii, dar sunt convinsa ca lucrul acesta, nu este posibil daca locuiesti si muncesti intr-un oras mare si aglomerat, decat daca ai bani foarte multi, sau o sursa personala unica. evident, daca locuiesti in padure, sau intr-o vagauna "virgina", gasesti destule: si urzici si alte buruieni foarte eco, dar n-ai tv,internet,robot de bucatarie, curent electric,apa la robinet si cel mai important, nu te streseaza nimeni si nimic.
oamenii gasesc intotdeauna metode si motive ca sa-si umple timpul cu ceva. nu este nimic rau in asta, din contra, e semn ca sunte activi, ca mintea noastra este preocupata. depinde acum cat de importante sunt aceste lucruri pentru noi, daca pentru noi sunt prioritati, este tot ce conteaza, fiindca, indiferent de parerea celorlalti din jur, noi trebuie sa facem totul cu convingerea ca stim ceea ce ni se potriveste cel mai bine, in ciuda sfaturilor date de altii.
|