faraimaginatie, pentru detoxificare, daca suporti sa-ti faci in principal smoothies, adauga patrunjel mult (verdeata), cilantro (partea verde de la coriandru, nu semintele) daca suporti gustul, cite 1/4 lingurita chlorela (alga), lamiie, avocado, spanac, urzici - excelente daca le gasesti. In afara de asta maninca mere, cele mai putin dulci, verzi. Chia nu are nici un gust si mi se pare mai cremoasa decit flaxseed. Flaxseed-ul are un gust care-mi place chiar gol sau pe fructe, dar nu-mi plac smoothieurile prea ingrosate. Le prefer mai apoase. Daca nu-ti place banana pune foarte putin, vezi daca-i simti gustul, mie mi se pare ca nimic altceva nu face smoothie-ul asa cremos - nu-mi place nici sa se separe particulele de frunze prea tare

Avocadul e probabil la fel de bun, dar ceva mai scump decit bananele. Daca suporti poti sa-ti pui si o lingura doua de praf de proteine - eu pun hemp seeds pentru asta - nu-mi place gustul proteinelor, nici macar ala care zic ei ca e natural, plain, fara nici o aroma, alea aromate nici nu mai vorbesc. Ti-am spus si de proteine pentru ca in felul asta poti spune ca smoothie-ul tau e un meal complet, adica are si grasime, in special daca-i pui avocado si proteine si carbohidratii din fructe si frunze. Daca bei 2 smoothieuri si maninci o masa solida - salata + proteine (pe care le poti lua din vegetale cit faci detoxificarea) e excelent. Bine ar fi daca ai avea timp sa-ti face si un suc proaspat - nu portocale

mere+telina+castraveti+spanac+ginger+lamiie (un exemplu).
Si eu m-am apucat de un fel de detoxificare

Nu maninc oua si brinza pentru 3 saptamini. Stiu ca multi oameni sint capabili sa tina posturi religioase, eu n-am facut-o niciodata. Am stat ani de zile fara carne si nu e ceva ce simt nevoia sa maninc, dar ouale imi plac foarte mult, sint si sanatoase, daca ai de unde sa le cumperi de la gaini adevarate. Dar e bine sa renunti din cind in cind chiar la lucrurile care-ti plac

sa nu te atasezi prea tare de ele. Vorbind strict din punct de vedere nutritiv, poti sa-ti creezi dependenta la un aliment sanatos si asta nu e bine. In afara de oua mai am citeva dependente sanatoase, dar le voi elimina una cite una