View Single Post
Old 26 Mar 2014, 16:22   #14
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by Kriss_Kringle:
Il mai las putin si il revad cu speranta ca o sa-mi placa mai mult finalul,insa va fi greu sa trec peste caracterizarea de pluton a criminalului,care e asamblat din toate cliseele intalnite in slashere si filmele cu ucigasi in serie.

Și realitatea pare un clișeu câteodată. Iar schimbarea de dragul schimbării nu e cea mai bună soluție. Ai fi preferat un criminal necredibil, doar pentru că e diferit de ceilalți criminali? Originalitatea cu prețul pierderii realismului într-un gen destul de conformist/procedural cum e serialul polițist pe mine unul nu mă încântă. Există o balanță originalitate-credibilitate care e foarte ușor de dezechilibrat.

Există și genuri mai permisive, care nu-și propun să ne prezinte o iluzie a realității. Acolo, da, clișeele trebuie scoase-n față și semnalate ca erori, pentru că sunt eșecuri ale unui film care plasează originalitatea pe cea mai înaltă treaptă. True Detective promite realism în opinia mea, iar realismul câteodată înseamnă mai puțină spectaculozitate în favoarea senzației de veridic.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif