Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 25 Mar 2014, 23:25   #1831
anaemona
Guru

anaemona

faraimaginatie, desigur ca o impart. Acum sint putin pe fuga, dar am facut mai devreme o poza la green smoothie-ul meu de azi jumate din ce am baut toata ziua si pot sa-ti spun exact ce am pus in el.

- 2 cani spanac
- 2 cani kale
- citeva fire de marar
- jumate de mango
- aprox 200 g ananas
- 2 banane
- 300 ml apa de cocos (total ne-necesara, dar mie imi place atit de mult ca mi-as injecta-o in permanenta )
- completat apa pina am ajuns la 2 litri (asta e cantitatea de smoothie pe care o fac eu zilnic)

Pun in mod curent chia seeds pe care le-am lasat la inmuiat in prealabil. Intr-un borcan de 1 litru pun cam jumate de cana de chia seeds si aprox pina sus apa. Amestecul asta il las in frigider si-l folosesc 3-4 zile.

Nu imi place sa pun flax seeds in smoothie, dar pot sa pun hemp seeds - cinepa.

Incerc sa variez verziturile atit cit se poate. Iarna e ceva mai greu, dar incepind din primavara pina la sfirzitul toamnei pun cit mai multe plante salbatice: urzici (miam), papadie (inclusiv florile si daca e cazul radacina), patlagina, burdock frunzele tinere - nu-mi amintesc daca asta e brusturele - e planta cu frunzele imense si tepi in al doilea an.

Eu mi-am ajustat gustul ca pot sa pun cele mai amare frunze si daca ii adaug o banana (pe care o pun ca sa iasa cit mai cremos) sau avocado sau piersici/pere/caise pot sa beau orice.

Nu imi place sa pun capsuni sau celelalte berries in afara de blueberries. Dar cind sint fructele astea in sezon ma rasfat si cu smoothies facute doar din fructe. In afara sezonului le cumpar rar congelate - in special blueberries.

Dupa cum vezi, pe fuga fiind nu pot scrie mai multe, dar daca am reusit sa trezesc in cel putin o persoana dorinta sa le incerce inseamna ca misiunea mea continua n-ati scapat de retetele mele