[quote=anaemona]
Originally Posted by rvn:
sa putem intercepta in creier prin intermediul unui program aceeasi senzatie de placere/satietate pe care ai avea-o mincind o mincare, numai cind te uiti la o poza. Cu alte cuvinte sa nu mai fie nevoie sa mincam
|
asta este doar o dorinta a lumii moderne, ceva care, chiar daca s-ar putea realiza vreodata, tot nu ar suplini cea mai vitala necesitate a unui organism viu: hrana. ceva trebuie sa mancam pentru a supravietui. indiferent ca este vorba de hrana procesata, de radacini, plante,seminte sau fructe,pastile sau alte suplimente create in laborator, organismul nostru este programat sa manance. singurul care ii poate controla aceasta nevoie, manifestata prin foame, este creierul. dar, ca s-o faca in sensul pe care ni-l dorim noi, este tocmai cea mai dificil de controlat,actiune.
eu nu cred in diete si nici in pastile de slabit. nici atat nu cred in schimbarea totala a tipului de hrana. eu cred doar in schimbarea stilului de viata. poti amagi foamea cu diverse surogate, dar singurul mod in care poti slabi depinde doar de computerul din cutia craniana.