Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 24 Feb 2014, 00:35   #1815
sigalia
Guru

sigalia

Originally Posted by rvn:
cand eram mica, aveam in curte un visin ale carui fructe se coceau pe la inceputul lunii iulie. parca le vad si acum in fata ochilor, visine mari, sangerii, dulci-acrisoare, o bunatate! abia asteptam sa se coaca, sa pot gusta. din pacate, natura dezlantuita a facut ravagii intr-o vara, chiar cand visinul era aproape gata sa ne ofere fructele lui pline de aroma unica pe care nu am mai regasit-o niciodata de-atunci, la nici o visina gustata.

rvn,exact soiul acesta de visin am avut si eu in copilarie in curtea bunicilor.
Al meu s-a stins de batranete si la fel ca tine ,n-am mai intalnit nici eu, nicaieri, gustul fructelor sale.
Banuiesc ca era un soi obtinut prin altoire cu cires.
Discutand odata cu cineva avizat am aflat ca pomii fructiferi isi schimba si ei "compozitia" : pe masura ce apar noi soiuri ''ameliorate'',altele ies usor din trend,precum visinul nostru fermecat.

In alta ordine de idei : dulciurile voastre arata grozav ,dar eu am sa las orgoliul la o parte si am sa ma laud cu faptul ca sunt intr-un puseu de expunere la " raw& healthy ."
Am gatit un smoothie mai consistent din banana,mar,portocala si putina lamaie cu coaja,in care am adaugat seminte de chia si de canepa,plus niste fulgi de cocos.Lasat putin la rece capata textura unei budinci si e delicios ca desert.
http://s3.postimg.org/b1yc6wumr/Fotografie0182.jpg
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif