View Single Post
Old 10 Jan 2014, 18:27   #4579
anaemona
Guru

anaemona

L'ecume des jours - absolut superb. Imagine si sensibilitate cunoscute la Gondry, o lume fantastica. Se poate analiza, comenta, fiecare scena, dar ideal e sa te lasi dus in lumea aia ireala, in care n-ai idee ce fantezie ti se mai pune la cale. Sint foarte multe situatii comice, fie ca reies din dialoguri sau doar din imagine, chiar si in momentele triste ale filmului continui sa te amuzi de tot ce critica filmul si mai ales felul cum o face. Muzica e si ea foarte importanta si actorii excelenti. Romain Duris, desi la prima vedere pare atit de comun, distribuit in filme usurele, aparent cel putin, mi se pare excelent in rolul celui care e putin crispat, lipsit de imaginatie, dar care tisneste cind trebuie sa faca ceva pentru altcineva, in special Chloe. Dar si mai mult imi place negrul care a jucat si in Incoruptibles, care e o adevarata desfatare vizuala De la Delicatessen n-am mai vazut un film fantezist atit de dragut.

Daca a citit cineva cartea, in ce limba ati citit-o? As cauta-o in franceza dar mi-e teama ca o sa-mi fie cam greu s-o inteleg. Am inteles ca traducerile sint proaste si cred ca sint, pentru ca acolo unde sint jocuri de cuvinte e greu sa traduci. La o petrecere gazda vine cu o tava intrebind: un petit four? (prajiturica adica) iar pe tava sint cuptoare micute.