Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 09 Jan 2014, 17:20   #1786
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
uite, curiozitatea m-a impins si pe mine sa caut alte asemenea retete si-am descoperit-o pe-asta, pe care sunt sigura ca o s-o incerc cat de curand. cu prima ocazie de iesire la cumparaturi, o sa cumpar uleiul de susan si taiteii chinezesti, care-mi lipsesc din camara si o sa incerc asa ceva. nu este prima data cand aud despre combinatia asta, cei care au incercat-o au spus ca este delicios.
Somon_prajit_in_stil_chinezesc.jpg
Somon prajit, in stil chinezesc

O reteta de somon prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon, taitei, morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de soia, ghimbir, miere, mustar de dijon si ulei de susan.

Ingrediente:

4 fileuri de somon
300 g taitei
1 morcov, razuit fasii
1 dovlecel, taiat felii
1 ardei gras rosu, taiat felii
200 g fasole verde, taiata in doua si porumb mic, taiat in doua
1/2 legatura patrunjel, tocat
8 linguri sos de soia
1 lingura ghimbir razuit
2 linguri miere
1 lingura mustar de Dijon
1 lingura ulei de susan


Mod de preparare:

Amesteca sosul de soia, ghimbirul, mierea şi muştarul şi pune marinata în tava de copt. Aşaza somonul şi unge uniform. Incinge grătarul şi frige somonul pe ambele Dârţi, 3 minute. Pune din nou somonul în tava, acoperă cu folie şi da la cuptor 12 minute, pânâ când se pătrunde.

Intre timp, fierbe tăieţeii, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Incinge uleiul de susan in wok şi prăjeşte legumele 2-3 minute, amestecând continuu.

Adaugă tăieţeii fierţi şi scurşi de lichid, pătrunjelul, marinata din tavă. Porţionează în boluri şi pune deasupra fileurile de somon.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif