Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 09 Jan 2014, 14:14   #1785
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by faraimaginatie:
din cate stiu eu, somonul nu e prea bun prajit.
mie mi-a placut. este excelent. de obicei il pun pe gratar, in folie de aluminiu, dar de data asta am folosit tigaia mea antiaderenta, unde poti praji orice, folosind foarte putina grasime. se pot folosi uleiuri aromate sau unt, indiferent insa, gustul somonului nu se modifica prea mult din cauza asta. ceea ce-i confera savoare, este sosul. aici intervine marea arta a bucatarului. eu am pus asa: o lingura ulei de masline (de buna calitate!), un stop de vin alb, cateva firicele de maghiran si un varf de lingurita de mustar cu boabe. si nelipsitul suc de lamaie, dupa ce am oprit focul de sub tigaie. carnea nu s-a ars, chiar a fost asa cum trebuie, roz-portocalie. asociata cu cartofii fierti si apoi rumeniti in putin unt, chiar a fost un fel de mancare apreciat. firul de usturoi verde taiat longitudinal peste cartofi a fost exact ingredientul minune, care lipsea pentru aroma speciala a cartofilor.
acuma poti cauta singura daca ceea ce spun eu, au constatat si altii. internetul este plin de retete cu somon prajit. sunt convinsa ca este la fel de bun si gatit la cuptor, dar n-ar strica sa incerci si varianta prajirii, fara a te gandi ca de la o bucata de peste prajit pui 10g de grasime pe burta si solduri.
somonul este oricum, un peste gras. grasimea din el se topeste la caldura, indiferent de modalitatea de gatit. asa ca...aia oricum se "pune". macar sa se puna cu "gust".
iti doresc succes!
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif