Ceva s-a schimbat in alegerile mele de filme, pentru ca fara veste am inceput sa aleg sa vad filme mai bunicele.
About time - era si timpul sa vad un film facut in 2013 care sa-mi placa. Nu se ridica nici macar la nivelul lui Bridget Jones, care e mult mai amuzant, dar este mai mult decit decent. Mi-e imposibil sa nu-l iubesc pe Bill Nighy, indiferent ca apare intr-o scena de 20 secunde sau, ca in cazul de fata, in care regizorul e mult mai generos, in multiple scene de 20 secunde. Chiar mesajul propagandistic manipulator aflat in spatele filmului nu m-a deranjat prea tare, pentru ca nu face caz explicit de el decit in final, cind deja nu te mai astepti la nicio replica inteligenta sau macar atragatoare pentru ca totul e imbracat in ciocolata, de buna calitate, dark chocolate, in cazul de fata avind scopul sa ne inveseleasca, nicidecum sa ne intunece.
The unloved - Il am de vreo 3 ani in lista mea de filme si nu m-am hotarit sa-l vad pina acum. Mi-a fost teama ca e prea dur pentru ce pot suporta, in materie de suferinta copiilor, in special suferinta psihica. Am avut surpriza sa constat ca putea fi mult mai dur si ca e imbracat intr-o poezie care diminueaza efectul dramatic. Filmul e unicul film regizat de Samantha Morton, o actrita care mi se pare extrem de sensibila si pe care am vazut-o doar in roluri care m-au impresionat foarte tare. Cred ca vom mai auzi de pustoaica din rolul principal, nu-mi imaginez ca se va opri aici cariera ei.
Riens du tout - Daca nu ati vazut nimic de Cedric Klapisch vi-l recomand cu caldura. Filmele lui sint mici frinturi de viata, cu dialoguri foarte inspirate, cu personaje colorate (diverse) fara idei moralizatoare, din contra sint critice, sensibile si sociale. Filmul de fata e o adunatura de nimicuri petrecute intr-un super magazin, gen Galeriile Lafayette dupa ce un nou director e delegat sa impulsioneze vinzarile pentru ca sa salveze magazinul de dezastrul de a fi inchis. Totul este funny pina in final. Filmele lui abunda de personaje si intotdeauna ii regasesc pe o parte din actorii mei preferati. In afara de Fabrice Luchini, in rol principal, un rol delicios are Jean-Pierre Darrousin extrem de tinar, cel mai tinar pe care l-am vazut pina acum.
Last edited by anaemona : 06 Jan 2014 at 20:28.
|