View Single Post
Old 27 Dec 2013, 22:13   #4571
sigalia
Guru

sigalia

Originally Posted by varu:
(Cum naiba trag toti nebunii/toate nebunele astea la mine, nici nu-i caut dinadins )

La mine e exact invers,si asta fara nici o gluma,eu sunt cea care trage la nebuni,nebune,patologii&comp .Tot ce tine de mecanismele astea misterioase ale fiintei umane ma fascineaza
N-am ajuns inca la jurnalul lui Strindberg,dar cred ca ar trebui sa o fac la un moment dat(banuiesc ca "Inferno" s-a tradus ca ''Jurnalul ocult",dar nu sunt sigura).Gabriela Melinescu in "Jurnalul ei suedez" afirma ca e fascinanta de marturisirile lui Strindberg si reda foarte expresiv starile pe care i le-a indus lectura lor.

Quote:
Curajoasa femeie! Cam ce a fost Salman Rushdie prin anii '90 e acum Ayan Hirsi Ali, a intrat sub radarul fundamentalistilor, se misca de colo-colo in secret sub paza, sper sa n-aiba aceeasi soarta ca amicul ei, Theo van Gogh. Si chiar daca intuiesc ca lucrurile sunt mai nuantate decat virulenta ei (ca e clar virulenta) si toata lumea asta orientala nu trebuie considerata un monolit, tot mi se pare relevanta ca un catalizator in a schimba mentalitati. De unde respectul meu.

Din punctul meu de vedere "Infidel"" este o carte puternica,valoroasa(inclusiv literar) pentru ca reuseste sa creeze si sa explice coerent imaginea unei lumi,conflictul intre mentalitati la scara colectiva,determinismul social si istoric al vietilor omenesti.
Forta ei de seductie rezida mai ales din povestea ei de viata,din perspectiva individuala pe care o ofera asupra evenimentelor.
Ce a salvat-o in fond pe Ayaan de la destinul comun al" milioanelor de femei musulmane nevoite sa se supuna " ? Totul.Adica intersectia fericita dintre sirul intamplarile exterioare si ceea ce Ayaan avea inauntrul ei.

http://www.youtube.com/watch?v=nzgeLgXYU8c

P.S. Stiu ca am fost complet offtopic si sunt pasibila de cartonas rosu,dar am preferat sa raspund aici
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif