Originally Posted by copila_satanista:
'Deriva continentelor" de Russell Banks pur si simplu nu ma atragea, am renuntat la ea cu hotarare desi nu am chiar un motiv prea explicit.
"Cloud Atlas" de David Mitchell a fost o carte pe care chiar vroiam sa o citesc si m-am bucurat cand un amic mi-a imprumutat-o pe cea in limba engleza, insa din pacate am renuntat la ea pentru ca m-au omorat primele pagini din primul capitol  eram cu laptopul la indemana si cautam traduceri pentru arhaisme, regionalisme si tot soiul de alte cuvinte poticnindu-ma la mai toate frazele. Am sa o citesc poate in romana totusi.
|
N-am citit multe carti in limbi mai putin cunoscute, dar am citit in germana, de exemplu, pe care o stiu la nivel de incepator si m-am descurcat fara pic de dictionar. Te-as sfatui sa citesti fara dictionar; poate nu intelegi fiecare cuvant, dar parca asa inveti mai bine daca ai o baza. In franceza n-am reusit - fiind o limba pe care n-am studiat-o deloc si nici nu sunt convinsa cum se citeste - si asta in franceza conteaza mult, dar in germana am citit 4-5 romane si a fost ok.