Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 21 Dec 2013, 20:29   #1779
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
Originally Posted by sigalia:
Si daca tot ai dat startul la destainuiri uite una mai grava: am gatit un amestec de orezuri din acelea integrale(ca n-am putut ramane imuna la trendul cu integralele ) :orez rosu thailandez,orez negru,orez salbatic,ovaz integral,orz integral.
cred c-ai exagerat cu amestecul de orez, orz si ovaz. totusi, nu suntem nici gaste, nici caluti.
niciodata n-am combinat mai multe feluri de orez, fiindca as fi riscat sa ramana partial nefiert.
din cate stiu, orezul salbatic are un timp de fierbere mai indelungat, dar eu obisnuiesc sa-l tin inmuiat in apa, cam 30 de minute inainte de a-l prepara. cu siguranta, trebuia sa te gandesti inainte de a pune orezul rosu, ca acela va colora toata mancarea. dar nu-i nimic. numai experimentand, se invata totul.

p.s. eu ma pregatesc cu mult avant pentru carnatii traditionali de Craciun. sper sa nu ratez in combinarea cantitatilor de ingrediente, c-am festelit-o! nu de alta, dar dupa 9 ore de serviciu, este posibil sa clachez in fata umplerii matului de porc.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif