View Single Post
Old 19 Dec 2013, 14:07   #13
varu
Guru

varu

[Scrisa pe un alt forum cu ceva vreme in urma, merge & aici]

Am cumparat la intoarcerea din Andaluzia din aeroportul din Malaga o carte chilipir, a costat vreo 2-3 EUR, Eduardo Galeano - Open veins of Latin America, chiar cu "A foreword by Isabel Allende".

Eduardo Galeano, scriitor aproape necunoscut la noi, in America de Sud si lumea hispanofona tipul e un superstar. Cartile lui nu sunt neaparat romane si au un mesaj politic destul de puternic (de stanga) cu care esti sau nu esti de acord. Tipul e superstar in lumea sudamericana si printr-o intamplare ce tine oarecum de fapt divers, s-au intalnit la un moment dat face-to-face Hugo Chavez cu Barack Obama, lucru de altfel foarte rar sa stea de-o parte si de alta a unei mese Chavez cu presedintele SUA si a venit Chavez si i-a dat cartea asta lui Obama, treaba care a functionat ca un marketing urias, poza cu cei doi si cartea intre ei a fost pusa pe toate copertele urmatoarelor editii.
http://www.youtube.com/watch?v=Z3kFoh5bSdc
Acuma, citind in avionul de intoarcere primele 50 de pagini sa zicem, cartea am gasit-o insuportabila, tonul ei, parca ar fi maculatura de propaganda comunista. Cat de nenorociti sunt colonistii imperialisti si cat de orospsite, dar mandre si valoroase sunt popoarele sud-americane, totul alb-negru, fara nuante. Cu siguranta n-o sa citesc si restul de 250 de pagini. De altfel am cautat, cartea a fost tradusa si la noi pe vremea lui Ceasca la Editura Politica, pare genul de carte cu care sa faci propaganda anti-imperialista.

Last edited by varu : 19 Dec 2013 at 14:12.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif