Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 29 Nov 2013, 03:31   #1765
anaemona
Guru

anaemona

Eu continui sa "gatesc" in felul meu. Adevarul e ca gatitul e o arta, pentru asta mi-am cumparat si mandolina Din pacate nu mi-am dat seama ca nu-i de-ajuns sa cumperi un obiect, trebuie sa te si simti atras sa-l folosesti, sa nu te enervezi de cite ori trebuie sa-l scoti din sertare, montezi, demontezi, speli, cureti locurile unde se string resturi. Din cauza asta atit eu cit si mandolina sintem fericite, acum, pentru ca ea sta cocotata pe un dulap iar eu sint prea lenesa sa ma urc pe un scaun sa ajung la ea, dar s-o mai si folosesc. Numai ca in fiecare zi se intimpla minuni si astazi, fara ca sa-mi fi rostit macar in gind o dorinta sa gasesc ustensila pe care am gasit-o, ea pur si simplu mi-a sarit in fata. Sint intotdeauna fascinata in magazinele chinezesti, au zeci de jucarioare, care mai de care mai colorate si cu cele mai ciudate intrebuintari, dar cu atit sint mai fascinata in anumite magazine chinezesti, unde sint zeci de containere de sticla, lemn, ceramica si plastic care se folosesc in bucatarie. Intr-un magazin din asta, in care as putea admira exponatele ore in sir, am gasit un peeler cu zimti, care transforma banalele fructe si legume in fisii subtiri, ca niste spaghetti, care parca prind viata in miinile tale. Inarmata cu obiectul asta fantastic, care face mincarea sa cinte, danseze si sa ia cele mai nastrusnice forme, a la Gopo, nu am putut sa ma abtin sa nu-l testez imediat, asa ca iata prima creatie de sushi, pe care n-am facut-o niciodata cu greoaia mandolina.

In foaia de alga am pus mar, mango, morcov, avocado si patrunjel Daca vreti vreodata sa faceti reteta asta sa nu uitati sa-mi multumiti, macar in gind pentru ea.

Si pentru ca am ajuns la magazinul chinezesc am cumparat alge proaspete. As putea sa maninc incontinuu algele astea. Nu cred ca sint prea sanatoase, nu am nici o idee de unde le iau chinezii, n-ar fi exclus sa aiba un acvariu in care sa le creasca. Intr-o zi poate o sa le descopar sursa si ma apuc si eu de crescut.

Dar cu numai 2 zile in urma am facut altfel de sushi, fara orez, bineinteles Am ajuns la concluzia ca nu merita sa ma stresez cu orezul ala, cind ingredientele pe care le pun eu sint mult mai usor de facut, nu necesita fierbere si mie imi plac mult mai mult. Daca cineva vrea sa stie din ce am facut pasta o sa scriu.