Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 22 Nov 2013, 01:40   #1750
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
rvn, legat de tineri sau altii care gatesc asa cum am fost crescuti, nu cu mincare din raionul de congelatoare, e adevarat ca mai degraba gatesc asa oamenii care au venituri mici, care nu-si permit sa mearga la restaurant, sa cumpere scumpeturi de carnuri, brinzeturi , sosuri si cine stie ce alte chestii. Oamenii care nu au venituri fantastice sint nevoiti sa-si petreaca mai mult timp in bucatarie. Altii o fac pentru placerea lor si au si destui bani sa cumpere exotisme cu care sa distreze. Altii nu au bani de exotisme, dar tot le face placere sa-si faca mincarea singuri, cu ingrediente cit mai sanatoase si gatite intr-un fel cit mai sanatos. Fiecare e cu placerea sau cu nevoia lui. Cei carora le face placere sa-si cumpere zilnic mincare din oras si au si bani pentru asta, e foarte bine pentru ei, adica, eu personal, nu incerc sa conving pe nimeni ca exista o cale mai buna. Pe de alta parte, medicii si spitalele trebuie sa traiasca si ei, pentru ca oricit ai spera tu ca e corpul uman adaptat, de fapt sint probabil mii de studii care arata ca bolile cele mai raspindite au la baza lipsa de nutrienti, care deriva din lipsa alimentarii sanatoase. Unei specii ii trebuiesc zeci de mii de ani sa evolueze si sa se adapteze la ceva nou. Schimbarile din ultimul timp, din aer, din apa, din mincare sint prea rapide ca organismele noastre sa faca fata. O chimicala interzisa acum 40 de ani se gaseste in celule fiecarui nou nascut. Asta nu stiu daca e adaptare, deja organismul ala e mai slabit decit organismele copiilor nascuti acum 100 de ani, inainte ca respectiva chimicala sa fi fost inventata.
__________________
"Bravery is by far the kindest word for stupidity."
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif