rvn, eu cred ca sigalia se refera mai degraba la pregatirea mincarii de la zero, nu la gatitul la lampa. La folosidea de ingrediente neprelucrate. Si daca am putea reveni si la conservele pentru iarna pe care le faceau bunicile si mamele noastre ar fi si asta bine. Daca gatesti in oale de lut, in oale de fonta, la foc mic pe aragazele moderne e perfect. Cine are timp si posibilitate sa-si usuce fructe si rosii la soare atunci cind sezonul lor e la maxim iarasi ar fi bine. Si alte lucruri interesante.
sigalia, eu am invatat the hard way ca primul lucru pe care trebuie sa ti-l cumperi in bucatarie e un cutit bun. Eu mai intii mi-am luat o mandolina, care nu e instrument de cintat in cazul asta

foloseste la taiatul diverselor legume si am folosit-o fix de 2 ori dupa care am pus-o la pastrare, pentru o bucatarie mai mare. Intre timp, copilul meu a plecat de-acasa si printre cumparaturi a fost si un cutit adevarat, care la mine in bucatarie lipsea. Cind l-am cumparat vinzatorul l-a intrebat daca se duce la scoala de bucatari

Nu chiar, a zis el. La citeva zile l-am si testat, cutitul lui, adica el a vrut sa-l testeze, noroc ca era inca acasa. A tinut neaparat sa curete coaja de la nu stiu ce in mina, cu un chef's knife. Daca-i spuneam ca nu se curata cu el nu m-as fi inteles. S-a taiat destul de tare si cum e destul de ipohondru a trebuit sa mergem impreuna la farmacie sa cautam ceva sa opreasca singerarea, sa desinfectam. I-am oferit apa oxigenata si a avut timp sa citeasca nu stiu ce studii ca favorizeaza bacteriile

deja mi-am luat mina de pe el si i-am facut pe plac sa vedem ce au in farmacii. In farmacii, surpriza, taieturile se lipesc cu super glue. Nu e gluma, cica si in spitale se foloseste tot asta. E pus intr-o sticluta si il aplici cu o pensula micuta. Pentru curatat rana nu mai stiu ce aveau, ceva ce nu ustura. Ideea e ca au trecut vreo 4 luni pina mi-a trecut spaima ca am lasat copilul singur cu un obiect de tortura pe mina, l-am pus sa jure ca n-o sa-l dea nimanui altcuiva sa-l foloseasca si in final, saptamina trecuta mi-am cumparat si eu unul identic. Pot spune ca e safe atita timp cit il tii in sertar si il folosesti cu responsabilitate cind il iei de-acolo, dar in rest e absolut minunat si musai sa-l ai.