Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 20 Nov 2013, 18:31   #1740
sigalia
Guru

sigalia

De cateva luni citesc si recitesc – ‘’Arta simplitatii” ,o bijuterie de carte despre cum sa aruncam peste bord tot balastul care ne ingreuneaza si ne intoxica existenta cotidiana,scrisa de o frantuzoaica convertita la budism/Dominique Loreau,Ed. BaroqueBook&Arts.
Lectura incepe sa dea roade pentru ca in bucatarie am dat-o pe niste salate de-o austeritate zen,usoare si mai ales usor de preparat.

Preparare : salata verde+morcov ras fin,amestecate cu ulei presat la rece si lamaie.
Peste acestea : cubulete de cartof si conopida fierte,din nou peste ele ulei de calitate,lamaie,sare,piper,ierburi aromate,putina ceapa rosie si feliute subtiri de ardei kapia,marar verde.Cartoful poate fi si copt in cuptor,varianta mai gustoasa dar si putin mai calorica.Merg adaugate si niste ciuperci care imbogatesc considerabil gustul salatei.Eu am optat insa pentru varianta mai sobra.
Dominique Loreau spune ca ne putem transforma pofta compulsiva de bunatati calorice in dorinta irezistibila de a avea un corp tanar si zvelt.
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif