View Single Post
Old 12 Nov 2013, 16:16   #4519
sigalia
Guru

sigalia

" La vie d'Adele''(2013)

Cu riscul de a fi linsata de intreaga suflare masculina (ingenuncheata de farmecul juvenil al protagonistei inainte de minuntul 30 ) – am sa marturisesc deschis,cu inima-n dinti ,ca pe mine filmul asta,placut de vazut desigur,nu m-a (sur)prins prea tare.
Stiam ca in orice cuplu (hetero/homo/lesbi) trairile sunt aceleasi(surpriza ,incantare ,pasiune,gelozie,isterie,disperare),iar problema tehnicilor sexuale nu e (in cazul meu) chiar cel mai puternic generator de emotie artistica.
Mult ridicata in slavi senzualitate a protagonistelor (prea in exces,prea in exces /nici o femeie fie ea lesbi sau nu, chiar indragostita pana peste cap, nu iradiaza astfel non-stop ) aduce mai degraba un deserviciu peliculei,dandu-i o nota de artificial,de glam ieftin, facil.Exces si cu prim-planurile cu fata Adelei ,care au sfarsit prin a ma obosi prin repetare constanta( e adevarat ca-ti vine sa musti din ea ,dar …..). Si pe vestita secventa a amorului niste taieturi mai abrupte ar fi facut poate lucrurile mai incitante( e mai stimulativ ca filmul sa se joace putin cu imaginatia ta decat sa-ti arate totul si inca in reluari /dar aici sa zicem ca (probabil) satisfacerea dilemelor noastre a fost un scop in sine .
Stiind ca dureaza 3 ore in cap ,ma inarmasem cu apa si niste biscuiti , dar filmul a curs usor si n-am apelat la provizii .Nu contest elementele care fac din el un film de vazut, dar cred ca potentialul lui tusant(in mare masura dat de actualitatea subiectului) se va eroda sensibil in timp.
Am sentimentul ca peste 3 sau 5 ani ,la o eventuala revizionare Adele imi va reaminti (cu esarfele,muzica pe care o fredoneaza si toate apucaturile ei ) mai mult de stilul si spiritul generatiei tinere de azi si mai putin de afirmarea dreptului de a-ti trai viata in acord cu felul in care esti facut.Ceea ce,pana la urma inseamna totusi ceva.

P.S. Faptul ca in casa Adelei s-au gatit si s-au mancat numai spaghetti cu sos are vreo semnificatie mai profunda ,e vreo chestie asa….conceptuala , menita sa sublinieze conditia sociala, sau pura intamplare ?

Last edited by sigalia : 12 Nov 2013 at 16:38.
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif