Originally Posted by anaemona:
Data viitoare cind cureti gutuile de coaja pune cojile la fiert cu apa doar cit sa le acopere. Lasa-le pe foc mic pina se inmoaie, dupa care strecoara prin tifon fin.
|
crede-ma, criza de timp m-a impiedicat sa valorific si coaja, caci, da, pelteaua este ceva rarisim si delicios. insa, gutuile meie, incepusera deja sa dea semne de degradare si-atunci am fost nevoita sa sacrific mare parte din coaja. pe de alta parte, (dar e o chestie care tine strict de preferintele personale), imi place gemul, mai mult decat dulceata. asta presupune ca fructele sa fie fierte mai mult.
si o constatare: fructele din copilaria noastra aproape au disparut complet. singurele care sunt netratate chimic, sunt fructele pe care le gasesti in curtile taranilor (oamenilor), in padure, sau in pomii de pe marginea drumului si astea ajung foarte rar in piete. adevaratele dulceturi se fac din fructe foarte coapte natural.